- Berichten
- 286
kippendijen in een mandje van spek
botjes netjes uitsnijden
muffinblik beleggen met ontbijtspek ( bodem niet vergeten )
kip lichtjes rondom kruiden, niet teveel want het spek heeft al zout ( ik heb cajunkruiden gebruikt ) en de kippetjes in het mandje met spek aan drukken
als bijgerechtje broccoli met shitaki's receptje van Noskos
bakblik en aardappelgarnituur boven indirect vuur plaatsen (wij zijn gek op de aardappelkroketjes )
stel de kerntemperatuur in op 72C , daarna deksel sluiten en wachten tot er gepiept wordt
als de pieper gaat, de bovenkant van de kippetjes sausen en daarna uit het blik wippen en omgedraaid op het rooster leggen ongeveer 10 minuten,
dan wordt het mandje spek lekker krokant.
De kerntemperatuur gaat dan omhoog boven de 77C, en de laatste 5 minuten de kippetjes helemaal sausen
broccolie kort blancheren ( beetgaar ) en de shitaki's in een sausje daar overheen en opdienen
groetjes en smakelijk............ Pieter
botjes netjes uitsnijden
muffinblik beleggen met ontbijtspek ( bodem niet vergeten )
kip lichtjes rondom kruiden, niet teveel want het spek heeft al zout ( ik heb cajunkruiden gebruikt ) en de kippetjes in het mandje met spek aan drukken
als bijgerechtje broccoli met shitaki's receptje van Noskos
bakblik en aardappelgarnituur boven indirect vuur plaatsen (wij zijn gek op de aardappelkroketjes )
stel de kerntemperatuur in op 72C , daarna deksel sluiten en wachten tot er gepiept wordt
als de pieper gaat, de bovenkant van de kippetjes sausen en daarna uit het blik wippen en omgedraaid op het rooster leggen ongeveer 10 minuten,
dan wordt het mandje spek lekker krokant.
De kerntemperatuur gaat dan omhoog boven de 77C, en de laatste 5 minuten de kippetjes helemaal sausen
broccolie kort blancheren ( beetgaar ) en de shitaki's in een sausje daar overheen en opdienen
groetjes en smakelijk............ Pieter