Beef en Steak

Chicharr?n. Buikvel.

  • Onderwerp starter Onderwerp starter henri.wolbrink
  • Startdatum Startdatum
H

henri.wolbrink

Gast
Afgelopen week zag ik bij de slager nog wat buikvel van 1-2cm dik liggen. Deze voor een schappelijke prijs gelijk mee genomen.

Thuis beide zijden kruislings ingesneden.
Eerst de vel zijde met beetje reuzel ingewreven en daarna op een dienblad met verdeeld grof zout gelegd.
Dit trekt vocht eruit. En geeft je later die heerlijke Krispy skin.
Daarna de vet/vlees kant ook ruim bestrooid met pimenton(Spaanse paprika poeder). En er nog een 1/2 citroen over uitgeknepen.
Geheel in de koeling gelegd. En bijna vergeten.

Vanochtend toch weer zien liggen en direct zin om het vrouwtje te verwennen. Met een gerecht uit haar geboorteland Cuba.
En dus snel de ketel flink op gestookt met houtskool.

Vel erop en regelmatig even snel het deksel er af, omdraaien en deksel er weer op. Om vlammen te voorkomen.
Vet geeft dan alleen flink veel rook.

Hierna met een schaar het vel in grote dobbelsteen blokjes geknipt en klaar.
Resultaat is 'chicharr?n'. Een bekende snack in zuid Amerika en caribe.

Perfect voor bij een biertje. En dus ook  als starter. Wanneer je low&slow nog ligt te rusten.

En inderdaad niet genoeg foto's gemaakt.
8d1746cf3d8b113a9830d9eb0412449f.jpg
04240971c99060b7c305e8be110edcba.jpg
4b0fca284be15fb805f92459fb513961.jpg
ed004747622020698c72e2cbe3be3ce2.jpg
f4c7fd4a721648bcf30ee985e9aa1726.jpg
9cd6260f3d21c3aa25d47fc45d4e6a93.jpg
 
Lijkt me heerlijk
 
SilverFox zei:
Lijkt me heerlijk
Is het origineel van wat ze nu in de super verkopen.
Maar gewoon een factor Extreme lekkerder.

Zag afgelopen week wat sat? van varkensbuik voorbij komen. Dit leek me wat minder met vel. Dus op deze manier lossen we dat weer op.
Binnenkort dus chicharrones en varkens sat? bij de Pool party.
122555ec44e423ce960607ba1bc5d224.jpg
 
Dan kan zomaar heel erg lekker geweest zijn!
 
Ik heb nog een stuk zwoerd in de vriezer, dan geeft dit wel ideeen :)
 
Gaaf

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Heel gaaf.
Dat ga ik zeker proberen. Dank voor de inspiratie
 
Ben erg benieuwd naar jullie ervaringen en oordeel.
Let erop dat nacht op zout leggen flinke invloed heeft op het resultaat. En op de grill is 1cm dikte een mooie maat.
Als je gewoon buikspek neemt kun je deze ook in repen snijden en daarna inkepingen maken. Dit gaat perfect in de frituur.
Dat is eigenlijk de originele manier.
a4d59a53b7afd52c2534a87ea2f0c33e.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan