H
henri.wolbrink
Gast
Afgelopen week zag ik bij de slager nog wat buikvel van 1-2cm dik liggen. Deze voor een schappelijke prijs gelijk mee genomen.
Thuis beide zijden kruislings ingesneden.
Eerst de vel zijde met beetje reuzel ingewreven en daarna op een dienblad met verdeeld grof zout gelegd.
Dit trekt vocht eruit. En geeft je later die heerlijke Krispy skin.
Daarna de vet/vlees kant ook ruim bestrooid met pimenton(Spaanse paprika poeder). En er nog een 1/2 citroen over uitgeknepen.
Geheel in de koeling gelegd. En bijna vergeten.
Vanochtend toch weer zien liggen en direct zin om het vrouwtje te verwennen. Met een gerecht uit haar geboorteland Cuba.
En dus snel de ketel flink op gestookt met houtskool.
Vel erop en regelmatig even snel het deksel er af, omdraaien en deksel er weer op. Om vlammen te voorkomen.
Vet geeft dan alleen flink veel rook.
Hierna met een schaar het vel in grote dobbelsteen blokjes geknipt en klaar.
Resultaat is 'chicharr?n'. Een bekende snack in zuid Amerika en caribe.
Perfect voor bij een biertje. En dus ook als starter. Wanneer je low&slow nog ligt te rusten.
En inderdaad niet genoeg foto's gemaakt.
Thuis beide zijden kruislings ingesneden.
Eerst de vel zijde met beetje reuzel ingewreven en daarna op een dienblad met verdeeld grof zout gelegd.
Dit trekt vocht eruit. En geeft je later die heerlijke Krispy skin.
Daarna de vet/vlees kant ook ruim bestrooid met pimenton(Spaanse paprika poeder). En er nog een 1/2 citroen over uitgeknepen.
Geheel in de koeling gelegd. En bijna vergeten.
Vanochtend toch weer zien liggen en direct zin om het vrouwtje te verwennen. Met een gerecht uit haar geboorteland Cuba.
En dus snel de ketel flink op gestookt met houtskool.
Vel erop en regelmatig even snel het deksel er af, omdraaien en deksel er weer op. Om vlammen te voorkomen.
Vet geeft dan alleen flink veel rook.
Hierna met een schaar het vel in grote dobbelsteen blokjes geknipt en klaar.
Resultaat is 'chicharr?n'. Een bekende snack in zuid Amerika en caribe.
Perfect voor bij een biertje. En dus ook als starter. Wanneer je low&slow nog ligt te rusten.
En inderdaad niet genoeg foto's gemaakt.





