Beef en Steak

Char Siu buikspek met fried rice

 
 

Sabine

Kooltjesharker
Berichten
231
Vandaag stond er Char Siu buikspek met fried rice op het menu. (Linkjes naar recepten staan onder aan deze post)

Gisteren het buikspek in de mooi rode marinade gezet zodat die een nachtje kan inwerken.

IMG_0358.jpeg


Vanmorgen op tijd de Q aangestoken. Kostte wat meer moeite met de nieuwe houtskool die we hebben, maar de aanhouder wint.
Toen hij 120 graden was het stukje buikspek erop en dat lekker de hele middag laten liggen.
Af en toe ingesmeerd met nog wat marinade om uitdrogen te voorkomen.

IMG_0359.jpeg


Toen hij al best behoorlijk zacht was en een mooi kleurtje had (ongeveer 80 graden) de honing/Char Siu-glaze eroverheen zodat hij nog lekkerder wordt.
Ondertussen in de keuken de fried rice gemaakt. (Tja de Q was vol 😉)

IMG_0360.jpeg


En toen was het smullen geblazen!
Vooral de Char Siu kreeg hier een staande ovatie! Top recepten!

@Ewald en @Sander72 bedankt voor het delen!

IMG_0361.jpeg


Recept Char Siu van Ewald:
Bericht in onderwerp 'Ribs: Amazing Chinese Ribs, Char Siu & Easterwood style'
https://www.bbqgenootschap.nl/threa...s-char-siu-easterwood-style.20396/post-309914

Recept Fried Rice van Sander72
Bericht in onderwerp 'Char Siu en Yangzhou fried rice'
https://www.bbqgenootschap.nl/threads/char-siu-en-yangzhou-fried-rice.19129/post-294820
 
Laatst bewerkt:
Lekker uitgevoerd Sabine ! 😋

Die Fried Rice van Sander is bij ons thuis favoriet!

De ribben van Ewald staan op de planning als ik binnenkort vakantie heb.

Wellicht dat je dit ook lekker vind Sabine :

https://www.bbqgenootschap.nl/threads/char-siu-2-0.30176/

Het is wat werk om te maken kwa ingrediënten, maar echt lekker😋
 
Laatst bewerkt:
Sabine,
Ik sla het ontbijt maar weer over.
Kom wel met een lege maag bij jou een plakje proeven.
 
Dit gerecht toegevoegd aan mijn to-Q-lijst
 
Terug
Bovenaan Onderaan