- Berichten
- 688
Hoi hoi
Toch wel even zitten denken wat we konden maken deze keer. Stukje vriezer diven werkt ook vaak wel.
Deze keer word het een carpaccio alleen dan even anders, samen met een gerookte cowboy boter.
De voorbereidingen is het halve werk.
Toen dit gelukt was zijn we begonnen met de ingrediënten voor een carpaccio..en daar heb ik een tapenade van gedraaid.
Het was: zon gedroogde tomaatjes, basilicum, knoflook, pijnboompitten en parmezaanse kaas
Even hakken, dan krijg je een tomaten tapenade
Dit zijn onze vleesjes.. destijds zelf van een ossenhaas gesneden
Even vlinderen..
Daarna gerubt met SPG+U ,
Vervolgens gevuld met de tapenade
Spekkie er om heen, samen met een cocktail prikker om alles bij elkaar te houden.
Dit mag op de slowroller met een stukje beuk.
Inmiddels de spulletjes gepakt voor de gerookte cowboy boter..
Boter, knoflook, mosterd, citroensap, SPG+u
En een variatie aan gedroogde kruiden, peterselie thijm enz ( captain luck)
Dit alles gesmolten en in een potje met deksel gedaan.
Inmiddels waren de vleesjes 48 graden kern. Deze mogen rusten.
De slowroller vervangen voor de speksteen.
En nu komt tie dan he.. 1 maal gloeiend kooltje, de as er af blazen en in je potje boter, en deksel dicht.
(Let op dat het kooltje onder staat ivb brand )
Dan is dit je spectaculaire boter.. de rook zit er heel duidelijk in
Inmiddels zijn de vleesjes afgegrild op de speksteen.. helaas geen foto..
Nu alles gerust heeft zijn de frietjes ook klaar en mag alles op een bordje.
Wat vinden we er van?
Fantastisch!!! Vlees is heerlijk zacht, de tapenade is een top aanvulling.
De gerookte boter an sich is ook super!!
Echter in de geval wel overkill omdat het de smaak van de tapenade weg neemt.
Al met al..dit gaat er vaker komen!!
Dank voor het lezen.
Verstuurd vanaf mijn SM-G985F met Tapatalk
Toch wel even zitten denken wat we konden maken deze keer. Stukje vriezer diven werkt ook vaak wel.
Deze keer word het een carpaccio alleen dan even anders, samen met een gerookte cowboy boter.
De voorbereidingen is het halve werk.
Toen dit gelukt was zijn we begonnen met de ingrediënten voor een carpaccio..en daar heb ik een tapenade van gedraaid.
Het was: zon gedroogde tomaatjes, basilicum, knoflook, pijnboompitten en parmezaanse kaas
Even hakken, dan krijg je een tomaten tapenade
Dit zijn onze vleesjes.. destijds zelf van een ossenhaas gesneden
Even vlinderen..
Daarna gerubt met SPG+U ,
Vervolgens gevuld met de tapenade
Spekkie er om heen, samen met een cocktail prikker om alles bij elkaar te houden.
Dit mag op de slowroller met een stukje beuk.
Inmiddels de spulletjes gepakt voor de gerookte cowboy boter..
Boter, knoflook, mosterd, citroensap, SPG+u
En een variatie aan gedroogde kruiden, peterselie thijm enz ( captain luck)
Dit alles gesmolten en in een potje met deksel gedaan.
Inmiddels waren de vleesjes 48 graden kern. Deze mogen rusten.
De slowroller vervangen voor de speksteen.
En nu komt tie dan he.. 1 maal gloeiend kooltje, de as er af blazen en in je potje boter, en deksel dicht.
(Let op dat het kooltje onder staat ivb brand )
Dan is dit je spectaculaire boter.. de rook zit er heel duidelijk in
Inmiddels zijn de vleesjes afgegrild op de speksteen.. helaas geen foto..
Nu alles gerust heeft zijn de frietjes ook klaar en mag alles op een bordje.
Wat vinden we er van?
Fantastisch!!! Vlees is heerlijk zacht, de tapenade is een top aanvulling.
De gerookte boter an sich is ook super!!
Echter in de geval wel overkill omdat het de smaak van de tapenade weg neemt.
Al met al..dit gaat er vaker komen!!
Dank voor het lezen.
Verstuurd vanaf mijn SM-G985F met Tapatalk