Beef en Steak

Carpaccio tournedos

 
 
 

derkzz

Pitmaster
Berichten
688
Hoi hoi

Toch wel even zitten denken wat we konden maken deze keer. Stukje vriezer diven werkt ook vaak wel.

Deze keer word het een carpaccio alleen dan even anders, samen met een gerookte cowboy boter.

De voorbereidingen is het halve werk.

396b8b8eabacfd14675fdcf74c1902f6.jpg


Toen dit gelukt was zijn we begonnen met de ingrediënten voor een carpaccio..en daar heb ik een tapenade van gedraaid.
Het was: zon gedroogde tomaatjes, basilicum, knoflook, pijnboompitten en parmezaanse kaas

627e8a6ba830b84b23e48b279b84bf74.jpg



Even hakken, dan krijg je een tomaten tapenade

18920ec8ac6842ab269a0eec5f051b0c.jpg



Dit zijn onze vleesjes.. destijds zelf van een ossenhaas gesneden

4612cffeeba4225a30a1ecaf8ea6888d.jpg



Even vlinderen..

4b66e91bcd4d95de6a8b5c57eea6cf02.jpg


Daarna gerubt met SPG+U ,
Vervolgens gevuld met de tapenade

9f4e6b9b44511708fd8cbd315a670f8c.jpg



Spekkie er om heen, samen met een cocktail prikker om alles bij elkaar te houden.

Dit mag op de slowroller met een stukje beuk.

2c6a4938be7f315909db4aebaab36b41.jpg



Inmiddels de spulletjes gepakt voor de gerookte cowboy boter..

Boter, knoflook, mosterd, citroensap, SPG+u
En een variatie aan gedroogde kruiden, peterselie thijm enz ( captain luck)

e1a177046bbc1fb8f8fb81a5b8e98c08.jpg



Dit alles gesmolten en in een potje met deksel gedaan.

Inmiddels waren de vleesjes 48 graden kern. Deze mogen rusten.
De slowroller vervangen voor de speksteen.

1027cac34708fd31e1c59e827e2e0dfe.jpg



En nu komt tie dan he.. 1 maal gloeiend kooltje, de as er af blazen en in je potje boter, en deksel dicht.

1d7c92ca3751111519254c70cbaad8d9.jpg



(Let op dat het kooltje onder staat ivb brand )

Dan is dit je spectaculaire boter.. de rook zit er heel duidelijk in

88a4c192a21c4aa884e1fdbd9f1de193.jpg



Inmiddels zijn de vleesjes afgegrild op de speksteen.. helaas geen foto..

Nu alles gerust heeft zijn de frietjes ook klaar en mag alles op een bordje.

d01e1e2d342f048a9b303c19eca0a7d9.jpg


a2209a5bb27eb9cf7b633b11d09b3c4e.jpg


62d86da0a80f5a2c02d42deaf5ca6c88.jpg


726edb1ee82e02e63086309c02d2cebc.jpg

a9d10d63004463fceba1ff4a81c63741.jpg


Wat vinden we er van?
Fantastisch!!! Vlees is heerlijk zacht, de tapenade is een top aanvulling.

De gerookte boter an sich is ook super!!
Echter in de geval wel overkill omdat het de smaak van de tapenade weg neemt.

Al met al..dit gaat er vaker komen!!
Dank voor het lezen.

Verstuurd vanaf mijn SM-G985F met Tapatalk
 
Mooi werk. Interessante bereiding. Zal zeker gesmaakt hebben.

Hijgend Hert, al lang niet meer geweest.
 
Mooi gemaakt, de gerookte boter ga ik ook eens proberen
 
Leuke bereiding van toernedos Drekzz.
Die Cowboy boter is trouwens ook heerlijk op een dikke steak 🤤
 
Steak met cowboyboter staat op mijn todo-list. Zoals je zei leek me dit idd een overkill aan verschillende smaken.
 
Ziet er goed uit allemaal!
Kleine tip, als je voor het indirecte deel niet de slowroller gebruikt maar de deflector plates dan kun je makkelijker naar direct ombouwen.
En als je dan ook nog 1 deflector omruilt voor je speksteen dan is die al bijna op oorlogssterkte voor het afgrillen. Even de gewone deflector eruit, schuiven wat open en gaan 😉
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Ziet er goed uit allemaal!
Kleine tip, als je voor het indirecte deel niet de slowroller gebruikt maar de deflector plates dan kun je makkelijker naar direct ombouwen.
En als je dan ook nog 1 deflector omruilt voor je speksteen dan is die al bijna op oorlogssterkte voor het afgrillen. Even de gewone deflector eruit, schuiven wat open en gaan 😉
Ja goede.. is het niet dat ik de slowroller voor de kj1 gekocht heb om dat 1 deflector stone gebarsten is..

Daarbij heb ik veel betere resultaten wat rooksmaak betreft op de slowroller dan met alleen een deflector steen.
Hoe is jou ervaring hiermee?
 
Dat ziet er allemaal heel erg goed uit!

Die cowboyboter ga ik ook proberen, lijkt me heel erg lekker op een steak oid.

Als ik met de slowroller low en slow kook heb ik de (niet onderbouwd) indruk dat het sneller gaat en er meer rook smaak inzit.

Op een run pulled pork scheelde het ruim 1 uur, maar dit kan ook aan andere factoren hebben gelegen.
 
Dat ziet er allemaal heel erg goed uit!

Die cowboyboter ga ik ook proberen, lijkt me heel erg lekker op een steak oid.

Als ik met de slowroller low en slow kook heb ik de (niet onderbouwd) indruk dat het sneller gaat en er meer rook smaak inzit.

Op een run pulled pork scheelde het ruim 1 uur, maar dit kan ook aan andere factoren hebben gelegen.
Dat ervaar ik ook.. dus dat lijkt wel te kloppen
 
Ja goede.. is het niet dat ik de slowroller voor de kj1 gekocht heb om dat 1 deflector stone gebarsten is..

Daarbij heb ik veel betere resultaten wat rooksmaak betreft op de slowroller dan met alleen een deflector steen.
Hoe is jou ervaring hiermee?
Ik vind de slowroller een mooie toevoeging voor een low & slow sessie maar voor reverse sear net te veel werk 😜
 
Terug
Bovenaan Onderaan