BasBQ
Beef en Steak

Cake in een bloempotje (zomercursus Reitse 2012)

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
20.006
grillacademyzomer2012-12.jpg


Dit is een van de recepten van de zomer bbq cursus bij Reitse Spanninga 2012, restaurant 't Plein te Joure, Weber Grill Academy.

Cake op de BBQ?in een bloempotje!
Tsja?.geweldig toch?hier een prachtig recept.
Lauw warm serveren met vanille ijs en een spies van verse ananas en abrikozen, kortom een feest?.

Ingredi?nten:

- 250 gram boter gesmolten
- 250 gram suiker
- 250 gram bloem
- 5 eieren
- 1 theelepel citroenrasp
- 25 gram cacao poeder.
- Pistache nootjes voor garnering

Werkwijze:

Klop de suiker en de boter met citroenrasp de mixer wit
Voeg ??n voor ??n een ei toe en bij het 2e ei een handje bloem
om het schiften tegen te gaan
Schep de helft van het beslag uit de beslagkom in een andere schone beslagkom.
Voeg aan 1 beslag de cacao poeder toe en roer goed glad
Daarna de heft van de gezeefde bloem er door spatelen en de andere helft van de bloem door het andere cake beslag.
Bloempotjes licht invetten met boter of bakspray en bestuiven met bloem.
De ?witte?cake massa in de kleine bloempotje spuiten en de cacao daar bovenop.
De pistache nootjes erop strooien
25 minuten indirect op de BBQ van 225?C

Serveren met een ananas abrikozen spies.

Sinaasappelsaus:

- 1 sinaasappel
- 2 dl jus d?orange
- 250 gram suiker
- 1 borrelglas Grand Marnier
- 1 eetlepel aardappelmeel opgelost in water

Werkwijze:

Rasp de schil van de sinaasappel met een groffe rasp, niet het witte gedeelte mee raspen!
Smelt de suiker met de sinaasappelschil, pas op de schil mag niet verbranden.
Afblussen met de jus ?d orange, en de Grand Marnier
5 minuten goed laten koken zodat alle suiker is opgelost
Bij binden met aardappelmeel (geen maizena want dat bindt blind waar aardappelmeel helder bindt)

Lekker Ite!
 
is inderdaad een feest om zoiets je gasten voor te zetten
 
Terug
Bovenaan Onderaan