- Berichten
- 288
Een maand geleden ging ik naar onze slager en vroeg: "Wat heb je voor lekkers voor op de kamado voor de verjaardag van mijn man?" Slager Jan kreeg pretlichtjes in zijn ogen en zei: "côte du porc". Daarna vervolgde hij: "Dat bestaat officieel niet, maar ik heb een variant op de côte du boeuf gemaakt".
En zo geschiedde. Vandaag is mijn man jarig en vanmiddag heb ik de door slager Jan al gepekelde en gerubde côte du porc opgehaald.
Thuis ging ik aan de slag. Eerst de paprika roosteren voor de panzanella
Daarna de côte du porc erop. Volgens Jan gewoon grillen tot 62°.
Na een half uur kwamen er flinke rookwolken uit de topvent. Er bleef flink wat te druppen op de kolen. Ik heb toen gelijk een indirecte opstelling gemaakt met druippan. De rook was gelukkig gelijk weg.
Na 2,5 uur konden wij aan tafel. Cider erbij en we hebben ons buikje rond gegeten.
Jan, bedankt!
Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
En zo geschiedde. Vandaag is mijn man jarig en vanmiddag heb ik de door slager Jan al gepekelde en gerubde côte du porc opgehaald.
Thuis ging ik aan de slag. Eerst de paprika roosteren voor de panzanella
Daarna de côte du porc erop. Volgens Jan gewoon grillen tot 62°.
Na een half uur kwamen er flinke rookwolken uit de topvent. Er bleef flink wat te druppen op de kolen. Ik heb toen gelijk een indirecte opstelling gemaakt met druippan. De rook was gelukkig gelijk weg.
Na 2,5 uur konden wij aan tafel. Cider erbij en we hebben ons buikje rond gegeten.
Jan, bedankt!
Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
Laatst bewerkt: