Beef en Steak

Côte du Porc met panzanella

 
 
 

mamajolijn

Stoker
Berichten
288
Een maand geleden ging ik naar onze slager en vroeg: "Wat heb je voor lekkers voor op de kamado voor de verjaardag van mijn man?" Slager Jan kreeg pretlichtjes in zijn ogen en zei: "côte du porc". Daarna vervolgde hij: "Dat bestaat officieel niet, maar ik heb een variant op de côte du boeuf gemaakt".

En zo geschiedde. Vandaag is mijn man jarig en vanmiddag heb ik de door slager Jan al gepekelde en gerubde côte du porc opgehaald.

Thuis ging ik aan de slag. Eerst de paprika roosteren voor de panzanella
531145ff7cb2f60209dbbad16cd6fd47.jpg



Daarna de côte du porc erop. Volgens Jan gewoon grillen tot 62°.


c3c967b14ea2fa5738bdd6ce7d05757b.jpg
143b4a62e32dd8e7898426dc27a4420f.jpg


Na een half uur kwamen er flinke rookwolken uit de topvent. Er bleef flink wat te druppen op de kolen. Ik heb toen gelijk een indirecte opstelling gemaakt met druippan. De rook was gelukkig gelijk weg.

c8a5002cf259c48a5cd386f0d6919913.jpg


Na 2,5 uur konden wij aan tafel. Cider erbij en we hebben ons buikje rond gegeten.
26e3d7503f008dd1690366a9eb11bb48.jpg
586aa5fd85d9095786edc7385f89200e.jpg


Jan, bedankt!


Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
 
Laatst bewerkt:
Ziet er lekker mals uit 👌🏼😋
 
Lekkere maaltijd geworden, de Côte-du-porc ziet er mooi mals uit en zo'n broodsalade is altijd heerlijk, volgens mij heb ik hetzelfde recept 😋
Nog gefeliciteerd met de verjaardag van je wederhelft 🥳🥂
 
Terug
Bovenaan Onderaan