Beef en Steak

Buikspek

  • Onderwerp starter Onderwerp starter riona
  • Startdatum Startdatum
 
 
 

riona

Gemarineerd
Berichten
1.905
Als je een stuk varken koopt met de ribben er nog in kan je dan zelf je ribs snijden?
Dus dat de grotere ribs overhoud?
 
dat denk ik haast van wel, moet je wel weten hoe en waar je snijden moet denk ik
 
riona zei:
Als je een stuk varken koopt met de ribben er nog in kan je dan zelf je ribs snijden?
Dus dat de grotere ribs overhoud?

Yep... Een lintzaag is dan wel handig denk ik om mooie racks er van te maken.
 
Als je een buik koopt kun je de ribben er als een platte plak vanaf snijden. Het deel dat je dan overhoud kun je gebruiken voor speklapjes of een spekrollade. Of je kunt het zouten en later roken.
Ik zelf snij altijd tussen de ribben door zodat ik dikke vleesribben krijg. Daar zijn ze hier dol op. Lekker marineren en dan langzaam garen zodat je een gedeelte van het vet wegsmelt.
P1050579.jpg

P1050582.jpg

 
phoe hee, dat zijn inderdaad mooie dikke en zeer smakelijk uitziende ribben Bert
 
Hee, dat ziet er goed uit! Dat had ik ook kunnen doen met het stuk buik wat ik hier had.
Goed idee voor de volgende keer  :D
 
Bert , ziet er erg lekker uit , zal vast ook zo smaken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan