- Berichten
- 1.175
Goedeavond allemaal!
Het was kliekjesavond tegen het einde van het jaar en januari probeer ik de vriezers weer leeg te krijgen ( oh wat een straf )
Nu had ik nog een mooie kilo buikspek liggen.
Verder was er niet zoveel meer in huis.. de gebruike kruiden, soyasaus, ketchap manis, soepgroente in de vriezer, bleekselderij en nog zo'n 20 eieren.
Buikspek met in elkaar geflantste "nasi" met erbij een heerlijke grand prestige, helaas wel uit 2024.. voor de oude batches moet ik naar familie in brabant. ( desalniettemin 2024 smaakt ook )
Gisteravond gekruid en in de koelkast gezet.
Vanochtend laag zout over het speklaagje om vocht te onttrekken.
Hup zo de bbq op, indirecte opstelling, kersenchunks erop, kerntemperatuur tot 60 graden dit duurde +- 1 uur op 130 graden.
Zout zo in de lekbak geveegd, lekker lui .
Bbq ondertussen in indirecte opstelling opgestookt naar 260 graden.
Spekje voorzien van een alu jasje zodat alleen het zwoerd nog erboven uitstak.
Deze voor het op de bbq leggen ingesmeerd met een laagje olie.
Foto's or it didn't happen
Kwam een luchtbel onder no idea
Nog wat lekkers erbij gister gehaald op de markt, paar gevulde peppertjes.
Zo lust ik elke dag wel restjes!
Bedankt voor het lezen
Het was kliekjesavond tegen het einde van het jaar en januari probeer ik de vriezers weer leeg te krijgen ( oh wat een straf )
Nu had ik nog een mooie kilo buikspek liggen.
Verder was er niet zoveel meer in huis.. de gebruike kruiden, soyasaus, ketchap manis, soepgroente in de vriezer, bleekselderij en nog zo'n 20 eieren.
Buikspek met in elkaar geflantste "nasi" met erbij een heerlijke grand prestige, helaas wel uit 2024.. voor de oude batches moet ik naar familie in brabant. ( desalniettemin 2024 smaakt ook )
Gisteravond gekruid en in de koelkast gezet.
Vanochtend laag zout over het speklaagje om vocht te onttrekken.
Hup zo de bbq op, indirecte opstelling, kersenchunks erop, kerntemperatuur tot 60 graden dit duurde +- 1 uur op 130 graden.
Zout zo in de lekbak geveegd, lekker lui .
Bbq ondertussen in indirecte opstelling opgestookt naar 260 graden.
Spekje voorzien van een alu jasje zodat alleen het zwoerd nog erboven uitstak.
Deze voor het op de bbq leggen ingesmeerd met een laagje olie.
Foto's or it didn't happen
Kwam een luchtbel onder no idea
Nog wat lekkers erbij gister gehaald op de markt, paar gevulde peppertjes.
Zo lust ik elke dag wel restjes!
Bedankt voor het lezen
Laatst bewerkt: