Beef en Steak

buikspek roken en pekelen

  • Onderwerp starter Onderwerp starter robert heering
  • Startdatum Startdatum
R

robert heering

Gast
Wil voor het eerst buikspek pekelen en drogen ( droog pekelen). wil het graag zo simpel mogelijk houden, maar moet ik nu de speklaag erop of erafhalen?? ik hou er zelf niet zo van (dat vet...) of moet je het gewoon laten zitten en naderhand eraf ,ga het koud roken! graag tips en tricks voor het pekelen ( tijd inc drogen enz en een simpele pekelmix) alvast bedankt !!
 
Om te drogen is het beter om het zwoerd eraf te halen. Deze laat geen rook door (als je evt eerst koud gaat roken) en ook de pekel trekt er niet in. De hoeveelheid spekvet bepaal je zelf.

Ik gebruik zelf meestal dit recept  ;)
 
Je gaat buikspek maken, maar je houdt niet zo van vet? Dan zou ik voor iets anders gaan.
 
Speklaag en vet, voor mij is dat het vet hoor ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan