BasBQ
Beef en Steak

Buikspek met zwoerd

 
 
 

Kevintuyp

Pitmaster
Berichten
520
Voor dit stuk vlees heb ik de methode aangehouden van pitmaster x.
Buikspek ingesneden in de vlees kant en ingerubt met de “tweety” rub van pitmaster x. Folieboot gemaakt van Aluminiumfolie en op de zwoerd een flinke laag grof zeezout (waar ik eerst een miljoen gaatjes in had geprikt).
2 dagen in de koelkast onafgedekt tot genoegen van mijn vrouw 😛.
Zout eraf en laagje azijn erop gesmeerd en de bbq voorbereiden. De buikspek gaat op 180 graden op de bbq voor een anderhalf uur ongeveer.
Als de zwoerd er goed uit ziet dan uit de folieboot en zwoerd kant op het rooster en ik denk een minuut of 10 indirect grillen.
Zwoerd was zeer krokant!!!
Ik vind het jammer dat dit stuk buikspek een hoog “vlees” gehalte had en weinig echt spek en naar mijn mening echt veel te zout de zwoerd en de rub. Maar was wel echt leuk experiment!! Plaatjes bij het praatje.
Ps: Heb wel een filmpje van hoe krokant de zwoerd is maar zou niet weten hoe ik dat in moet voegen haha

840A145C-31AD-4AE5-A0AD-87591717CE33.jpeg


BD3E9EC8-6A3E-46C5-A7E6-911F1A80D77A.jpeg


E37DD986-B927-4AD2-A1EF-3435D8028369.jpeg


014E7720-E4C6-4AB0-8A78-D25759F17E2D.jpeg


C6B1FCEF-0E6F-4BA8-AA87-1E6E6864FE3E.jpeg
 
Ziet er prachtig uit, wat een mooie korst!
Heb je het vlees goed afgespoeld, en nog even in de koelkast laten drogen?
Ik zou het niet weten anders. Benieuwd naar verdere tips van de leden.
 
Ziet er heerlijk uit! En als het een beetje zout is, moet je maar een biertje extra nemen. 🍻
 
Korst ziet er prima uit!! was het "niet te eten zout" of "best hartig"?
 
Als het nog met een biertje te redden is valt het mee zou ik zeggen.... :)
Voor mijn idee: lag de zwoerd op het zout of lag het zout op de zwoerd?
Je wil eigenlijk alleen het zwoerd zoveel mogelijk indrogen toch?
je wilt het zout zo min mogelijk in contact brengen met de rest van het spek.

Dit is mijn plan voor mijn eerste porchetta mét zwoerd.
 
Laatst bewerkt:
Als het nog met een biertje te redden is valt het mee zou ik zeggen.... :)
Voor mijn idee: lag de zwoerd op het zout of lag het zout op de zwoerd?
Je wil eigenlijk alleen het zwoerd zoveel mogelijk indrogen toch?
je wilt het zout zo min mogelijk in contact brengen met de rest van het spek.

Dit is mijn plan voor mijn eerste porchetta mét zwoerd.
Zout lag op de zwoerd. Je kunt ook ff het YouTube filmpje van de pitmaster x kijken. Ik heb dit stap voor stap zonder zelf na te denken gevolgd 😂. Filmpje heet geloof Ik crispy porkbelly foilboat.
Zou het ook kunnen zijn dat ik mijn gaatjes te diep heb geprikt en dat daardoor ook het “vlees” zout is geworden ??
 
Het niet zwoerd deel is in ieder geval stevig in contact geweest met zout.
 
Terug
Bovenaan Onderaan