Beef en Steak

Buikspek met krokant zwoerd

 
 

tobecue

Tondelzoeker
Berichten
12
Vandaag sinds tijden weer buikspek met zwoerd gemaakt, vorige keer was het goed mislukt dus vandaag de herkansing. Super blij met het resultaat en de smaak was fantastisch! Gister middag heel veel gaatjes in het zwoerd geprikt en ingesneden, daarna het vlees gekruid, savonds de zwoerd kant in het zout gelegd zodat het vocht eruit kon. Daarna 5 uur op 120 graden. Tot een kern van 72 graden, hierna de vlees kant ingepakt met aluminiumfolie en bbq opgestookt naar 250 graden, als laatste het zwoerd 1 a 2 min boven direct vuur en zie hier het resultaat! 😋
1000035770.jpg


1000035791.jpg


1000035792.jpg
 
Laatst bewerkt:
Mooi dat het gelukt is. Oefenen blijft de kunst (al vind ikzwoerd zwaar overgewaardeerd) 😁
 
Ook een manier ☺️

Ik had het laatst ook weer xtje gemaakt maar dan geheel indirect gedaan zonder gaatjes te prikke of in te snijden.

hoelang heb je de Q op 250 graden gehad?

Ziet er lekker uit 😎😎
 
Ziet er heel mooi uit. Je hoort de zwoerd vanaf de foto al kraken!
 
Mooi gedaan. Crispy pork belly is nog steeds mijn grote favoriet 👍 🎉
 
Oh dat ziet er mooi uit zeg 😍 schitterend gemaakt! Ik kan het bijna proeven 😊
 
Terug
Bovenaan Onderaan