Beef en Steak

Buikspek honing mosterd

Markklooster

Sprokkelaar
Berichten
33
Voor het eerst beenham honing mosterd gemaakt volgens onderstaand recept van bbqjunkie:

Smaakte zeer goed. Wat mij opviel is dat de kerntemperatuur ook af en toe wat zakte. Gebeurt dit vaker bij beenham?

1000028076.jpg


1000028077.jpg


1000028079.jpg


1000028080.jpg


1000028105.jpg


1000028107.jpg


1000028108.jpg
 
Die bleef stabiel op temperatuur. Ik heb m toen ik dat constateerde wat hoger opgestookt met 20 graden, toen steeg mn KT weer. Maar weet niet of dat de juiste keuze was.
Kan een meetfout zijn of toch een schommeling op rooster niveau

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Oke! Kan het ook aan soort vlees liggen? Las laatst ergens dat bepaalde stukken vlees kan zakken in KT en daarna weer stijgen
Als het vlees plotseling meer vocht kwijt raakt kan de temperatuur gelijk blijven "de stall" of mogelijk iets zakken.

Maar dat is vaak een wat langere periode.
Uiteraard kan dat bij jou ham ook maar meestal is de kt dan wat hoger en duurt het echt wel even.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan