- Berichten
- 5.531
- 4 (Italiaanse) bollen, van een dag of paar dagen oud
- Boter
- 5 ontvelde tomaten
- 1 a 2 sjalotten fijn gesneden
- 4 eieren
- 12 plakjes ontbijtspek of equivalent bacon
- Geraspte kaas (bijvoorbeeld: Geraspte Mozzarella of Grana padano, of een mix ervan)
- paar slagen verse Peper ui de molen
- Snufje kerriepoeder (Nandan, Hindoestaanse masala Surinami) (1/2 tl.)
- 1 tl. Oregano
- 1 tl. Basilicum
- 1/2 tl. Tijm
Italiaanse bollen uithollen zodat er een bakje ontstaat, en aan de buitenzijde dun insmeren met boter.
Halveer de ontvelde tomaten, vruchtvlees verwijderen en in kleine blokjes snijden.
Kruiden met peper, kerriepoeder, oregano en basilicum en tijm (eventueel een snufje zout)
De plakjes ontbijtspek/bacon bakken in wat boter bakken uit de pan halen en hierin de fijngesneden sjalotjes fruiten.
Daarna de gekruide tomatenblokjes kort meefruiten met de sjalotjes.
Per broodje:
Bekleed de bodem met het 3 plakjes ontbijtspek of equivalent bacon
Doe 1/4 tomaten/sjalotjes mengsel in het broodje verdeel en maak in het midden een kuiltje, breek hier bovenop een rauw ei en garneer met geraspte kaas.
15-20 min op 200gr. op de BBQ, het eigeel is dan net zacht en het eiwit volledig gestold.
Recept van Hans Belterman.
Laatst bewerkt: