Beef en Steak

Brisket

 
 
 

baconstrips

Kooltjesharker
Berichten
248
Gisteren om 20u begonnen.
Afgekoelde bouillon met boter geïnjecteerd.
Laagje mosterd, en een rub er op.
22u op de Q van 110 graden.

15u klaar. Laten rusten voor anderhalf uur.

1000053385.jpg

1000053387.jpg

1000053401.jpg
1000053406.jpg

1000053412.jpg

1000053422.jpg

Lekker hoor. Leuke bereiding!
 
Lekker hoor strips😋

Wat voor rub heb je gebruikt voor de Brisket ?

Begrijp ik het goed dat je Brisket van 22:00 uur tot de dag erna 15:00 uur op de Bbq heeft gelegen ? Dus in totaal 17 uur aan bereiding ?
 
Laatst bewerkt:
Lekker hoor strips😋

Wat voor rub heb je gebruikt voor de Brisket ?

Begrijp ik het goed dat je Brisket van 22:00 uur tot de dag erna 15:00 uur op de Bbq heeft gelegen ? Dus in totaal 15 uur aan bereiding ?
17 uur. Ja, klopt.

Bbq rub, potje van de slager.
Zoutpercentage 26%.
 
zo dat ziet er lekker uit! had toch wel een foto verwacht van het buigmomentje maar dit ziet eruit om te smikkelen!
 
zo dat ziet er lekker uit! had toch wel een foto verwacht van het buigmomentje maar dit ziet eruit om te smikkelen!
Goed punt.
Helemaal niet aan gedacht.

Nu wel benieuwd hoe ver ze zouden buigen...

Plakjes waren ook niet superlang, ivm kleine brisket.
Hmm... volgende keer!
 
Da's een flinke zit geweest! Hij ziet er wel ontzettend goed uit!

Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
 
Ziet er heerlijk uit!

17 uur?

Dat kan flink korter als je hem inpakt.
(wil geen discussie opstarten tussen Alu en butcherspaper)
 
Ziet er heerlijk uit!

17 uur?

Dat kan flink korter als je hem inpakt.
(wil geen discussie opstarten tussen Alu en butcherspaper)
Welke temperatuur, wanneer inpakken en waarmee inpakken zou jij doen?

Thnx. Was lekker inderdaad!
 
Welke temperatuur, wanneer inpakken en waarmee inpakken zou jij doen?

Thnx. Was lekker inderdaad!

120 graden, inpakken na 5 uur met aluminiumfolie. Klaar in 7 1/2 uur.
 
Brisket ziet er goed uit zonde dat je de point en de flat niet hebt gesplitst.
Lijkt ook wel of een gedeelte van de point er vooraf is afgesneden, als je alleen de flat koopt zit er meestal ook nog een stukje point aan.
Maar dit lijkt best veel.

zo dat ziet er lekker uit! had toch wel een foto verwacht van het buigmomentje maar dit ziet eruit om te smikkelen!
De zogenaamde buigtest is geen goede en zeker geen goedgekeurde proefmethode en zeker niet op wedstrijden, het wordt de jury ook expliciet gezegd dit niet te doen tijdens wedstrijden.
De trekproef is wel een goedgekeurde methode voor tenderness die wordt aanbevolen tijdens jureren.
 
Laatst bewerkt:
Nog het een en ander te leren ;)

Ik wist ook niet goed hoe de point er uit zou zien. Dit was een brisket van 3kg. Ik dacht, het zal wel alleen de flat zijn...
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan