Beef en Steak

Brisket - whole packer

 
 

Visca

Kooltjesharker
Berichten
146
Gisteren was het dan eindelijk zover. Verjaardag vieren met vrienden vanaf 16:00 uur in de middag met, uiteraard, iets te eten. De laatste jaren gooi ik dan eigenlijk altijd wel iets op de Kamado (en voorheen op de Weber). Vorig jaar was dit pulled pork en dat leverde me het varkensstickertje op, dus wat was dit jaar de logische keuze: brisket!

Mooie whole packer gekocht bij Inamood:
PXL_20240912_180411689.jpg

PXL_20240912_180423538.jpg


Donderdagavond, tijd om te trimmen:
PXL_20240912_183234521.jpg

PXL_20240912_183248253.jpg



Donderdag de brisket al ontdooit en getrimmed, hiervoor nog een speciaal topic aangemaakt omdat er blijkbaar zoveel hard vet aan zat dat ik bij het trimmen gewoon helemaal door de brisket heen ging om het weg te halen. Ik was, zonder het door te hebben, de point en de flat al van elkaar los aan het snijden:
PXL_20240912_183319247.jpg

PXL_20240912_183301398.jpg

Les 1: goed kijken hoe ver het harde vet doorloopt, als het er echt helemaal doorheen zit hoef je niet alles weg te snijden.

Daarna in de rub gezet:
PXL_20240912_191103103.jpg

PXL_20240912_191029432.jpg


Zaterdag oOm 05:00 uur de wekker gezet, kleren aan, tanden poetsen, bakkie pleur gezet en om 05:15 naar buiten om de Kamado vol te gooien en aan te steken. LEs 2: prepareer de Kamado de dag ervoor want nu maakte ik onnodig lawaai :)
PXL_20240914_032522716.jpg


Les 3: maak de bouillon voor het injecteren ook de dag ervoor, dan hoef je 's ochtends niet te wachten tot ie voldoende afgekoeld is.

Dit is om 14:00 uur, vlak voordat ie in de folie ging.
PXL_20240914_121044356.jpg


Uiteindelijk heb ik hem er om16:15, bij 98 graden afgehaald, toen was hij botermals. In de folie, in een groot kleed in een thermobox gelegd en laten rusten tot 17:45. Toen de flat en de point van elkaar gescheiden:
PXL_20240914_155105152.jpg


De flat aangesneden:
PXL_20240914_155403255.jpg


Even testen met een mes:
PXL_20240914_160415115.PORTRAIT.jpg


Hij was echt heel erg lekker, zacht en mals en heel erg smaakvol. Iedereen was er dol op. De volgende keer dat ik dit doe koop ik een nog grotere want iedereen had denk ik nog wel een stuk extra gelust :)


Uiteraard ook nog doint in blokjes gesneden, met wat bruine suiker en barbecuesaus, in de skillet weer de kamado op:
PXL_20240914_163745810.PORTRAIT.jpg


.Om 20:00 uur heb ik die er weer afgehaald en die waren ook zo weg als een lekkere snack:
PXL_20240914_180324435.jpg



Al met al, enorm geslaagd en een leuke klus. Het trimmen was even schrikken toen bleek dat ik helemaal door de brisket heen was gegaan, maar uiteindelijk was het allemaal niet echt moeilijk moet ik zeggen.
 
Laatst bewerkt:
Dat ziet er top uit. En wat heb je bij de brisket gegeten?
 
Leuk! Toch nog gelukt na de "stress". Welke rub het je gebruikt? Leuk om eens te maken. Staat bij mij ook op de lijst.
 
Lekker hoor!

Gelukkig is alles nog goed gekomen.
 
Lekker gedaan!!! Gefeliciteerd met de 🐮
 
Kijk top hoor! Ziet er goed uit, en zo te lezen weer voldoende ‘leerpuntjes’ voor jezelf om bij je volgende brisket te ‘verbeteren’. 💪🏻
 
Ik heb mijn post nog even ge-edit:

- foto's in de verpakking toegevoegd
- foto's van direct na het rubben toegevoegd
- foto van de flat voor het aansnijden toegevoegd

Ik las in de regels voor de badge dat de brisket 4,5 kilo moet zijn. Die van mij was 4,5 kilo. Betekent dit echt dat ik de badge niet krijg @Frits? Zou ik wel jammer vinden, aangezien het wel gewoon een whole packer is, de burnt ends er gewoon bij zaten en er 13 mensen met smaak van gegeten hebben.
 
Laatst bewerkt:
Yep! Nou nog afwachten of het een stickertje waard is 😅

Tuurlijk is dit stickerwaardig, maar wij hebben ook nog andere bezigheden, zoals bijvoorbeeld werk.
Daardoor is deze waarschijnlijk uit het vizier gebleven.
Gefeliciteerd met je koei
 
Tuurlijk is dit stickerwaardig, maar wij hebben ook nog andere bezigheden, zoals bijvoorbeeld werk.
Daardoor is deze waarschijnlijk uit het vizier gebleven.
Gefeliciteerd met je koei
Oh ik bedoelde het zo, dat het me te lang duurde hoor! Ik dacht allee na het lezen van de regels dat het misschien niet goed genoeg was, dus ik vroeg even specifiek daarop door en tagde Frits omdat hij die post met de regels ooit geplaatst heeft :)

Oh en werken? Dat doe je maar in je eigen tijd!😜

Bedankt voor het reageren en voor de Koei :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan