BrisketBoys
Tondelzoeker
- Berichten
- 11
Hallo,
Vandaag mijn eerste brisket op de Big Green Egg gelegd. Superveel zin in alleen gaat er nu iets niet helemaal lekker. Het idee was om de core temp. op te laten lopen naar 65C om het hier enkele uren te houden waarna we rond de 72C het stuk in kunnen pakken in folie en het door kunnen laten garen naar 93C.
Het probleem is alleen dat de brisket er nu slechts 2.5 uur op ligt en al de 77C aan tikt. Dit terwijl wij de BGE al ruim 45min terug hebben gedraaid van 100C naar 75C. N
Nu ben ik dus heel erg in dubio. Moet ik:
- Nu al in aluminium folie wikkelen?
- Interne temperatuur meter loslaten en kijken naar het vlees zelf?
Het is een stuk van 3.8kg en betreft een punt stuk.
Ben benieuwd of iemand hier raad heeft.
Alvast bedankt!
Vandaag mijn eerste brisket op de Big Green Egg gelegd. Superveel zin in alleen gaat er nu iets niet helemaal lekker. Het idee was om de core temp. op te laten lopen naar 65C om het hier enkele uren te houden waarna we rond de 72C het stuk in kunnen pakken in folie en het door kunnen laten garen naar 93C.
Het probleem is alleen dat de brisket er nu slechts 2.5 uur op ligt en al de 77C aan tikt. Dit terwijl wij de BGE al ruim 45min terug hebben gedraaid van 100C naar 75C. N
Nu ben ik dus heel erg in dubio. Moet ik:
- Nu al in aluminium folie wikkelen?
- Interne temperatuur meter loslaten en kijken naar het vlees zelf?
Het is een stuk van 3.8kg en betreft een punt stuk.
Ben benieuwd of iemand hier raad heeft.
Alvast bedankt!