- Berichten
- 82
Ook ik moest er maar eens aan geloven, de eerste keer een brisket maken.
Besteld via een online slager, 1kg borststuk. Leuk om eens mee te beginnen. Helaas viel hij gisteren bij het uitpakken en beetje tegen. Het stuk vlees was gespleten waardoor ik het wel goed in kon rubber met Beef rub van Van Beekum maar vanmorgen met het injecteren van het stuk heb ik er toch maar een touwtje omheen gedaan. Zo blijft het vlees mooi bij elkaar en zal het minder snel uitdrogen.
Zoals gezegd vanmorgen geïnjecteerd met runderbouilon, die ik gisteren al heb gemaakt. Warme bouillon leek mij niet heel top.
Eerst lekker gerookt met kersenhout en toen kwam de zone.. het lukte niet om hem boven de 62 graden te krijgen, dit anderhalf uur aangekeken en toch maar besloten om in te pakken met butcherpaper. Zo gezegd zo gedaan, probes er weer in en gaan. Hij is nog evengoed 2 uur lang rond de 65 graden gebleven maar uiteindelijk liep de temperatuur op naar eindpunt 93 graden.
Eraf gehaald en laten rusten. Zonder hoge verwachtingen uitgepakt.
Het zag er super goed uit, al zeg ik het zelf. Niet heel veel ervaring met brisket maar deze smaakte erg goed. Zelf gemaakte chimmichurry erbij en het was helemaal af.
Ik heb er nog een in de vriezer liggen dus ik mag binnenkort weer.
Besteld via een online slager, 1kg borststuk. Leuk om eens mee te beginnen. Helaas viel hij gisteren bij het uitpakken en beetje tegen. Het stuk vlees was gespleten waardoor ik het wel goed in kon rubber met Beef rub van Van Beekum maar vanmorgen met het injecteren van het stuk heb ik er toch maar een touwtje omheen gedaan. Zo blijft het vlees mooi bij elkaar en zal het minder snel uitdrogen.
Zoals gezegd vanmorgen geïnjecteerd met runderbouilon, die ik gisteren al heb gemaakt. Warme bouillon leek mij niet heel top.
Eerst lekker gerookt met kersenhout en toen kwam de zone.. het lukte niet om hem boven de 62 graden te krijgen, dit anderhalf uur aangekeken en toch maar besloten om in te pakken met butcherpaper. Zo gezegd zo gedaan, probes er weer in en gaan. Hij is nog evengoed 2 uur lang rond de 65 graden gebleven maar uiteindelijk liep de temperatuur op naar eindpunt 93 graden.
Eraf gehaald en laten rusten. Zonder hoge verwachtingen uitgepakt.
Het zag er super goed uit, al zeg ik het zelf. Niet heel veel ervaring met brisket maar deze smaakte erg goed. Zelf gemaakte chimmichurry erbij en het was helemaal af.
Ik heb er nog een in de vriezer liggen dus ik mag binnenkort weer.