Afgelopen weekend whole packer van ongeveer 6 kg klaargemaakt.
Begonnen met trimmen
Getrimd en afgerond
Injecteren met bouillon
In de rub gezet
Nacht in de koelkast
Uit de koeling en bbq aan om 05:30, temp 120 gr
Om 10:30 van het rooster af en inpakken in aluminium folie. Het getrimde vet had ik uitgebakken, gedeelte hiervan bij de brisket.
Terug op de bbq, om 14:30 was de kern 93, nog niet helemaal zacht genoeg.Na een uur was de kern 98 en het vlees boterzacht.
Brisket uit laten wasemen voor 20 minuten, daarna weer ingepakt en in handdoeken gewikkeld.
18:00 uit de handdoeken en point eraf gesneden voor de burnt ends.
Blokjes gesneden en boter, suiker en bbq saus toegevoegd, terug op de bbq.
Na anderhalf uur de burnt ends van de bbq af.
De brisket was heerlijk, niet droog en een stevige bark.
Wat over was gevacuumeerd met wat jus en in de vriezer!
Getrimd en afgerond
Injecteren met bouillon