- Berichten
- 48
Ik heb een Weber MTP en gebruik als brandstof eco brasa briketten. Voor het bereiden van bijv. pulled pork moet de bbq 8 uur of meer branden.
Ik merk dat na ca. 4-5 uur op 120 graden de temperatuur zakt en er briketten bijgevuld moeten worden. Kan ik zomaar koude briketten op de nog hete briketten gooien of moet ik eerst het vlees van het rooster halen en wachten tot de nieuwe briketten heet zijn ? Ik denk hierbij ook aan de blauwe/verkeerde rook die van nog te koude briketten afkomt. Anderzijds gebeurt bij de Minion methode eigenlijk hetzelfde. Hete briketten die de koude opstarten. Ik weet het niet.
Ik merk dat na ca. 4-5 uur op 120 graden de temperatuur zakt en er briketten bijgevuld moeten worden. Kan ik zomaar koude briketten op de nog hete briketten gooien of moet ik eerst het vlees van het rooster halen en wachten tot de nieuwe briketten heet zijn ? Ik denk hierbij ook aan de blauwe/verkeerde rook die van nog te koude briketten afkomt. Anderzijds gebeurt bij de Minion methode eigenlijk hetzelfde. Hete briketten die de koude opstarten. Ik weet het niet.