- Berichten
- 2.026
Ik mag graag zelf olliebollen bakken, dat vind ik leuk, dus als je dan toch buiten staat kun je net zo goed de barbecue aansteken. Er lag geen pulled pork meer in de vriezer en we kregen gasten die graag spareribs wilden. Dus heb ik op tijd een procureurtje uit de vriezer gehaald en twee dagen later de spareribs.
Gezien de regen (en kou) besloot ik de tent maar eens op te bouwen
Na loting bleek de kamadojoe de procureur te mogen doen en de outdoorchef de spareribs.
Ik had ook alles in huis voor MOINKballs, dus ach waarom ook niet....
Intussen was Harm, ook lid van dit genootschap en beter bekend als HHR, ook naar buiten getrokken en ging aan de slag met zijn rollade en beenhammetje
Intussen gingen de oliebollen in het vet en dat ging als vanouds...
spareribs volgens het "awardwinning" recept van Frits in het ribrek en met behulp van de grillexpander de MOINKs er bovenop.
Het resultaat:
en de procureur
De procureur heb ik rond middernacht gepulled, maar zat eigenlijk al helemaal vol van de oliebollen, spareribs, MOINKS en andere vette meuk. Ik heb nieuwjaarsdag wel een paar broodjes op. Ik heb m dik gerubbed met southern-succor, edoch ik heb zeer minimaal rookhout en een iets hogere temperatuur (120 C) aangehouden, bij wijze van try-out. Conclusie: A. rook is voor mij onmisbaar bij PP, dus volgende keer weer gewoon "smoke over Zeewolde" en B. volgende keer gewoon weer op 100-107 graden. Deze batch gaat de vriezer in en gaat gebruikt worden voor PP-loempia's
Gezien de regen (en kou) besloot ik de tent maar eens op te bouwen
Na loting bleek de kamadojoe de procureur te mogen doen en de outdoorchef de spareribs.
Ik had ook alles in huis voor MOINKballs, dus ach waarom ook niet....
Intussen was Harm, ook lid van dit genootschap en beter bekend als HHR, ook naar buiten getrokken en ging aan de slag met zijn rollade en beenhammetje
Intussen gingen de oliebollen in het vet en dat ging als vanouds...
spareribs volgens het "awardwinning" recept van Frits in het ribrek en met behulp van de grillexpander de MOINKs er bovenop.
Het resultaat:
en de procureur
De procureur heb ik rond middernacht gepulled, maar zat eigenlijk al helemaal vol van de oliebollen, spareribs, MOINKS en andere vette meuk. Ik heb nieuwjaarsdag wel een paar broodjes op. Ik heb m dik gerubbed met southern-succor, edoch ik heb zeer minimaal rookhout en een iets hogere temperatuur (120 C) aangehouden, bij wijze van try-out. Conclusie: A. rook is voor mij onmisbaar bij PP, dus volgende keer weer gewoon "smoke over Zeewolde" en B. volgende keer gewoon weer op 100-107 graden. Deze batch gaat de vriezer in en gaat gebruikt worden voor PP-loempia's