BasBQ
Beef en Steak

Bloemkool-bom

 
 

Abroenland

Tondelzoeker
Berichten
19
Vandaag in een opwelling besloten om iets creatief te gaan doen met bloemkool. Even rondgekeken op het forum en daarbij dit recept tegengekomen, een bloemkool-bom van christiansiegers http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=9138.0

Iets aangepast maar het bestaat uit een bloemkool (duh), ontbijtspek, 500 gram gehakt, all purpose BBQ rub, paneermeel en een eitje.

Aangezien ik op het werk zat heeft mijn vrouw de voorbereiding gedaan. De bloemkool 8 minuutjes gekookt, daarna afgespoeld onder koud water zodat het niet meer verder gaart.

C8B35267-D8BC-411B-BEAF-F6AA1F4C60C8_zpsx3fbcfdi.jpg


Verder het gehakt gemengd met de rub, paneermeel en het eitje en het geheel om de bloemkool heen gevouwen.

1549AD45-531E-4649-BFF9-73C352A2C9A6_zpsekymzmmg.jpg


Daarna is het ontbijtspek eromheen gegaan.

5AB1B3F0-92CD-4177-926B-94ED8CECE4FE_zpsdozyhgxy.jpg


Inmiddels thuis aangekomen direct de bbq aangestoken en klaar gemaakt voor indirect. Briketten weer aan een zijde want ik wil een temp van ca 180-200 graden bereiken en aanhouden. Lekker weer wat hickory rookhout erbij.

2505B3E0-AD37-458E-9440-8A11E7CAA5E9_zpsxlgtlobp.jpg


De bom heeft er een uurtje opgestaan waarbij het gehakt een temperatuur heeft bereikt van 72 graden.

14CB8657-42D9-4C78-A61D-2C8248B26A5E_zpscuv3asy7.jpg

2FADD850-2121-4A61-A777-2213C737B9F4_zpsdywazyzq.jpg


Benieuwd naar het resultaat en vooral de smaak!

45352FE1-75AC-4868-ACB7-08E6E7CC2050_zpsj9c0tfur.jpg


En niet geheel onbelangrijk, hoe heeft de bloemkool zich gehouden? Kijk en oordeel zelf :)

A0777CA0-0461-4A25-B393-4AADEB129A29_zpsaffje2am.jpg


Conclusie: heel erg lekker, bijna opgegaan met 4 personen (waarvan 2 kids van 1 en 3 jaar), heel machtig en de combinatie ontbijtspek, gehakt en bloemkool is er 1 om te onthouden! Zeker voor herhaling vatbaar en christiansiegers bedankt voor het recept en idee!

Opnieuw bedankt voor het kijken!
 
Ik weet niet precies waarom, maar er komt 1 woord in me op: hersenen :D
 
Hmmmm, grappig. Misschien dat ik op deze manier wel de bloemkool bij de kids naar binnen krijg.

Zet hem ook op mijn lijstje
 
Moet je tijdens het koken een heel klein beetje voedselkleurstof, met name rood, toevoegen.....
Dan wordt het resultaat nog meer "hersen-achtig" (hoewel hersenen in het echt natuurlijk grijs van kleur zijn....)
 
leuk draadje...dank voor het delen
 
Terug
Bovenaan Onderaan