Naar aanleiding van de berichten over de spare ribs van de Makro deze maar eens gehaald en vandaag gemaakt.
Hierbij Noskos classic spareribsrecept gevolgd. Deze ribs smaakten wel maar haalden het niet bij de buikspare ribs van het Iberico varken die ik bij beef en steak vandaan had.
Hangt mogelijk ook samen met de wijze van bereiden.
Buikribs had ik volgens 3-2-1 methode bereid, door het toevoegen van vocht wordt het vlees zachter.
Vond het vlees nu wat aan de droge kant, minder mals.
Noskos saus viel overigens wel goed in de smaak.
Ik ga de volgende keer deze ribs toch inpakken en vocht toevoegen.
Zal dan geen 3-2-1 worden maar eerder 2-1-0,5.
Hierbij wat foto's
Ribs in de rub na een nachtje koelkast
Eindresultaat, bijna geen foto maar dochter dacht er op tijd aan.
Bij de rib aardappelschijfjes met rozemarijn en venkel/tomaat.
Hierbij Noskos classic spareribsrecept gevolgd. Deze ribs smaakten wel maar haalden het niet bij de buikspare ribs van het Iberico varken die ik bij beef en steak vandaan had.
Hangt mogelijk ook samen met de wijze van bereiden.
Buikribs had ik volgens 3-2-1 methode bereid, door het toevoegen van vocht wordt het vlees zachter.
Vond het vlees nu wat aan de droge kant, minder mals.
Noskos saus viel overigens wel goed in de smaak.
Ik ga de volgende keer deze ribs toch inpakken en vocht toevoegen.
Zal dan geen 3-2-1 worden maar eerder 2-1-0,5.
Hierbij wat foto's
Ribs in de rub na een nachtje koelkast

Eindresultaat, bijna geen foto maar dochter dacht er op tijd aan.
Bij de rib aardappelschijfjes met rozemarijn en venkel/tomaat.
