Beef en Steak

Blackpassat stelt zich voor

Blackpassat

Tondelzoeker
Berichten
6
"Blackpassat" is wellicht een rare naam voor op een barbecueforum, maar als autoliefhebber en fervent autodetailer heb ik deze naam al op wat andere fora in gebruik en inmiddels ben ik er een beetje aan gehecht geraakt; vandaar dus.
Welaan de naam is Johan, 60 jaar uit Westbrabant. Bijna 32 jaar bij ABNAMRO gewerkt in de effectenbusiness maar nu alweer een jaartje of vijf als zelfstandige aan het werk. Mijn activiteiten bestaan uit het werk als directiechauffeur en daarnaast geef ik trainingen in het detailing (zeg voor het gemak maar even "poetsen") van auto's.
Regelmatig maak ik een stukje vlees klaar op de Weber Smokey Joe of de Weber Original 47 cm Kettle. De afgelopen weken heb ik ter voorbereiding al wat rondgesnuffeld op het forum en hier en daar al wat dingen gelezen die me erg geholpen hebben in de keuze voor een kamado. Deze week heb ik er een aangeschaft: een Grill Guru Large Compleet met een multilevel cooking system, een cast iron half plate en een Basterd Charcoal Basket. Het in elkaar zetten was al een zeer lollig werkje, ik had er erg veel plezier in. Dat begon al bij het zwarte frame, de base (jullie hebben daar vast een mooie naam voor?) die heb ik als extra bescherming een two layer coating gegeven, als detailer kon ik dat toch niet laten. Ik hoop hier op het forum goeie info te vinden want ik voel me echt nog een beginner.

Het gecoate onderstel:
onderstel in de coating.jpg


En de inwendige set-up:
interieur.jpg
 
Laatst bewerkt:
Welkom op het forum Johan, veel plezier met je nieuwe aanwinst. Ben zelf de gelukkige eigenaar van een Grill Guru compact.
We zullen de resultaten wel zien op het forum. :D
 
Welkom Johan!

Veel plezier met je kamado.
Nu snel die mooie witte binnenkant vies maken 😁.

Lees je vooral in als je vragen hebt, zoek of er al een onderwerp voor is aangemaakt en anders zien we je vragen wel voorbij komen.

Welk stukje vlees zou je deze zomer nog willen bereiden wat je nog niet eerder hebt gedaan?
 
Dank voor het warme welkom.
Ik denk dat de eerste poging shortribs worden, maar inmiddels ligt er ook een fijne runderbavette in de koeling.
Uiteraard staat pulled pork ook op het lijstje maar ik weet dat ik dat kan want dat lukte me al op de Weber Kettle.
Ik moet echter eerst nog een modificatie doen aan de Basterd Charcoal Basket. Vanwege de hoogte moest ik de zwarte kolenvanger met rond gaten uit de GGL halen (had ik hier ergens ook al gelezen) Nu staat de kolenmand op de bodem en dat lijkt me niet handig ivm as.
Ik zoek dus een oplossing om de kolenmand iets te liften van de bodem.
 
Welkom blackpassat!
Mooie bbq...staat er hier ook eentje in de tuin. Ga je veel plezier van hebben!
De kolenmand moet idd wel van de bodem. Echt heel belangrijk voor de zuurstoftoevoer.
ik heb zelf de "oude" vuurbox nog in mijn GG en daar past de mand prima in.
Hebben ze die niet voor de nieuwe vuurbox en vandaar dat je er eentje van de Bastard hebt?
Je hebt van die keramische pootjes waar je een mini kamado op kan zetten. Wellicht een oplossing?
 
Welkom Johan!
 
Welkom,mooie naam , heb zelf ook een blackpassat😄
 
Welkom blackpassat!
Mooie bbq...staat er hier ook eentje in de tuin. Ga je veel plezier van hebben!
De kolenmand moet idd wel van de bodem. Echt heel belangrijk voor de zuurstoftoevoer.
ik heb zelf de "oude" vuurbox nog in mijn GG en daar past de mand prima in.
Hebben ze die niet voor de nieuwe vuurbox en vandaar dat je er eentje van de Bastard hebt?
Je hebt van die keramische pootjes waar je een mini kamado op kan zetten. Wellicht een oplossing?

Dank voor je belangstelling @Frank.79
Dat het een bastard kolenmand is geworden was eigenlijk onwetenheid van mijn kant. De shop die mijn GGL leverde, had alleen deze. Ik weet eigenlijk niet eens of er eentje van GG beschikbaar is, ik schat in van wel.
Ik heb drie pootjes gefabriekt van montagehoekjes. Er is nu onder de kolenmand voldoende ruimte en door de plaatsing van de pootjes kan ik met de "casinoschraper" de as er goed uithalen. Van die pootjes had ik net te laat in de gaten maar ik vind deze homefix wel een sympathieke en goedkope oplossing.

Welkom,mooie naam , heb zelf ook een blackpassat😄
Mooi! En vind je het ook leuk om er aan bezig te zijn? Dit is wel een nickname uit het verleden; mijn huidige Passat CC is Mokkabraun, maar wie wil er nou zo door het leven?
 
Hij is niet heel oud en heeft gelukkig niet veel gesleutel nodig 😄.
Ik bedoel ook niet sleutelen.
Ik bedoel detailen-poetsen-jeuken of hoe je het ook wil noemen om de Passat er op zijn best uit te laten zien, zeker een zwarte;)
 
Ik bedoel ook niet sleutelen.
Ik bedoel detailen-poetsen-jeuken of hoe je het ook wil noemen om de Passat er op zijn best uit te laten zien, zeker een zwarte;)
Ja helaas wel , zwart zeer snel weer vies , heb nu een osmose filter tussen de tuinslang zodat ik hem kalk vrij kan wassen. Scheelt enorm.
 
Welkom Johan, veel plezier en inspiratie hier!

Dat zwarte metaal is het onderstel, daar rust de base in en met de dome sluit je de kamado af.

Veel kookplezier!
 
Terug
Bovenaan Onderaan