- Berichten
- 3.095
Alweer enige jaren geleden mocht ik me in het Schotse Glasgow tegoed doen aan een stukje Black Angus. Zalig, bijzonder smaakvol vlees.
Toevallig had mijn slager onlangs een stuk van dat Schotse ribeye ingeslagen en, slim als hij is, liet hij dat natuurlijk even aan mij zien, n?t terwijl ik op jacht was naar een mooi stuk vlees. Ongelooflijk hoe de zaken soms toevallig samenkomen
Tien minuten later:
Ingevet met een beetje olijfolie, snufje grof zeezout en op het ei gegooid bij een graad of 250. Het waren niet van die hele dikke lappen, dus reverse sear o.i.d. was niet nodig. Ik heb ze gegaard tot een graad of 52.
Nadat de vlammen er een paar minuutjes aan hadden gelikt, waren wij zelf aan de beurt:
Foto's van de binnenkant zitten er helaas niet meer bij, want het werd helemaal zwart voor mijn ogen en toen ik weer bijkwam, was het op. Mijn gok is dus dat het lekker was.
Ik vraag me serieus af of het nu nog lekkerder kan. Dit is toch wel top notch rundbeleving volgens mij.
Toevallig had mijn slager onlangs een stuk van dat Schotse ribeye ingeslagen en, slim als hij is, liet hij dat natuurlijk even aan mij zien, n?t terwijl ik op jacht was naar een mooi stuk vlees. Ongelooflijk hoe de zaken soms toevallig samenkomen
Tien minuten later:
Ingevet met een beetje olijfolie, snufje grof zeezout en op het ei gegooid bij een graad of 250. Het waren niet van die hele dikke lappen, dus reverse sear o.i.d. was niet nodig. Ik heb ze gegaard tot een graad of 52.
Nadat de vlammen er een paar minuutjes aan hadden gelikt, waren wij zelf aan de beurt:
Foto's van de binnenkant zitten er helaas niet meer bij, want het werd helemaal zwart voor mijn ogen en toen ik weer bijkwam, was het op. Mijn gok is dus dat het lekker was.
Ik vraag me serieus af of het nu nog lekkerder kan. Dit is toch wel top notch rundbeleving volgens mij.