Beef en Steak

Black Angus ribeye

 
 
 
 

El Fumarole

Gerijpt
Berichten
3.095
Alweer enige jaren geleden mocht ik me in het Schotse Glasgow tegoed doen aan een stukje Black Angus. Zalig, bijzonder smaakvol vlees.
Toevallig had mijn slager onlangs een stuk van dat Schotse ribeye ingeslagen en, slim als hij is, liet hij dat natuurlijk even aan mij zien, n?t terwijl ik op jacht was naar een mooi stuk vlees. Ongelooflijk hoe de zaken soms toevallig samenkomen  :D

Tien minuten later:
20130802_182434_zps037ec3c1.jpg


Ingevet met een beetje olijfolie, snufje grof zeezout en op het ei gegooid bij een graad of 250. Het waren niet van die hele dikke lappen, dus reverse sear o.i.d. was niet nodig. Ik heb ze gegaard tot een graad of 52.
Nadat de vlammen er een paar minuutjes aan hadden gelikt, waren wij zelf aan de beurt:
20130802_190144_zpsa8f0a6b0.jpg


Foto's van de binnenkant zitten er helaas niet meer bij, want het werd helemaal zwart voor mijn ogen en toen ik weer bijkwam, was het op. Mijn gok is dus dat het lekker was.

Ik vraag me serieus af of het nu nog lekkerder kan. Dit is toch wel top notch rundbeleving volgens mij.

 
Ziet er heerlijk 'oer' uit Jeroen!! :D
 
Zien er goed uit die stukken vlees als ik begrijp heb je dit direct boven je houtskool gegrild zonder platesetter?
 
prachtig stukje vlees!
 
Dit ziet er goed uit. De malsheid druipt er gewoon vanaf.
 
Hendrik Willem zei:
Zien er goed uit die stukken vlees als ik begrijp heb je dit direct boven je houtskool gegrild zonder platesetter?
Inderdaad. Dit is gewoon directe hitte. Eitje was tegen de 350 graden , vlees op kamertemp. Enkele minuten per kant. Wel even bijblijven voor het beste resultaat, zeg maar ;)
 
Dat is een prachtig stukje vlees.

Aberdeen agnus wordt ook in sommige grillrestaurants geserveerd. Werkelijk een beleving.
 
El Fumarole zei:
Ik vraag me serieus af of het nu nog lekkerder kan. Dit is toch wel top notch rundbeleving volgens mij.

Euh.....Wagyu.... :P
 
Ze zien er prachtig uit!!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan