- Berichten
- 2.958
V/d week de tripod set van Petromax binnen gekregen. Ik wou deze set hebben omdat ik meer bbq beleving wil , dus meer direct met vuur en temperatuur bezig te zijn .
Ik weet wel dat een kamado veel makkelijker werkt en sneller is door het ook een (oven) is en vind het nog steeds een top ding, maar soms wil ik meer echt bbq beleving hebben .
Dus vandaar deze aanvulling.
Gisteren voor het eerst gebruikt en er hele kip in de gevogelte kooi van Petromax .
Heb voor de hele sessie elzenhout gebruikt.
Omdat er best wat wind stond heb ik de kip recht boven het vuur gehangen , als er geen wind stond zou ik hem naast het vuur hebben gehangen.
Ben begonnen met de kip vrij hoog op te hangen maar kon snel omlaag om de hitte en rook te pakken.
Om de 20 min heb ik hem een slag gedraaid, dit gaat gemakkelijk door de ophang ogen die rondom de kooi zitten.
De kip heeft 3 uren boven het vuur gehangen. Daarna heb ik hem gepulled en met zweet baby Rays honey bbq saus een broodjes Pulled chicken gemaakt. Heerlijke kip met lichte rook smaak . De kip zelf had ik onderhuids met zelfgemaakte kruiden boter gesmeerd en ook de buitenkant in de kruidenboter en er een rub overheen gestrooid.
De rub had ik niet zo veel suiker in in verband met verbranden ervan.
En wat vond ik ervan van deze manier van bbqen, GEWELDIG
en ja er is een veel sneller manier om je kip te bereiden met de zelfde rook smaak.En zeker niet geschikt voor een luie bbqer.
Maar het gaat om de echte bbq beleving, het continue bezig zijn met vuur en je product maakt het voor mij meer een beleving wat ik wat miste bij mijn kamado.
Dus een perfecte aanvulling om die verlangen te beleven.
Ik weet wel dat een kamado veel makkelijker werkt en sneller is door het ook een (oven) is en vind het nog steeds een top ding, maar soms wil ik meer echt bbq beleving hebben .
Dus vandaar deze aanvulling.
Gisteren voor het eerst gebruikt en er hele kip in de gevogelte kooi van Petromax .
Heb voor de hele sessie elzenhout gebruikt.
Omdat er best wat wind stond heb ik de kip recht boven het vuur gehangen , als er geen wind stond zou ik hem naast het vuur hebben gehangen.
Ben begonnen met de kip vrij hoog op te hangen maar kon snel omlaag om de hitte en rook te pakken.
Om de 20 min heb ik hem een slag gedraaid, dit gaat gemakkelijk door de ophang ogen die rondom de kooi zitten.
De kip heeft 3 uren boven het vuur gehangen. Daarna heb ik hem gepulled en met zweet baby Rays honey bbq saus een broodjes Pulled chicken gemaakt. Heerlijke kip met lichte rook smaak . De kip zelf had ik onderhuids met zelfgemaakte kruiden boter gesmeerd en ook de buitenkant in de kruidenboter en er een rub overheen gestrooid.
De rub had ik niet zo veel suiker in in verband met verbranden ervan.
En wat vond ik ervan van deze manier van bbqen, GEWELDIG

Maar het gaat om de echte bbq beleving, het continue bezig zijn met vuur en je product maakt het voor mij meer een beleving wat ik wat miste bij mijn kamado.
Dus een perfecte aanvulling om die verlangen te beleven.
Laatst bewerkt: