- Berichten
- 4.976
Niet zo veranderlijk als een goede planning. Na de zuurkool van zaterdag jl nu nog een ander bijgerecht gemaakt.
Kan ook prima een hoofdrol vervullen.
Eigenlijk was het de bedoeling op gerookt spek te maken.
- Mager buikspek, 1200 gr, voor 24 uur gepekeld
- Daarna 6 h laten drogen in de koelkast en voorzien van een rub, (Poppamies Slow Food)
- BGE op 100C. Appelrookhout erbij en de spek erop. 3 h laten roken tot 72 C. .
- Daarna ingepakt en door laten garen tot 85 C.
- Als toetje de spek aan beide zijden nog wat extra kleur gegeven.
Eindresultaat. Op en lekker.
Dan het bijgerecht.
- Vastkokende aardappels, 600 gr, mbv een kaasschaaf in plakjes gesneden
- 0,5 Prei, 2 sjalotten en 1 ui, 3 tenen knoflook, PeZo gemengd.
Skillet 25 cm ingevet en bedekt met een laagje aardappelschijfjes
- Bedekt met preimengsel en dit voor 2 lagen afgewisseld.
- Slagroom 250 ml erover gegoten
- Bedekt met wat strooikaas
- Indirect voor 1,5h op de W57.
Bordje met spruiten.
De gratin liet zich lastig uitscheppen/steken.
Kan ook prima een hoofdrol vervullen.
Eigenlijk was het de bedoeling op gerookt spek te maken.
- Mager buikspek, 1200 gr, voor 24 uur gepekeld
- Daarna 6 h laten drogen in de koelkast en voorzien van een rub, (Poppamies Slow Food)
- BGE op 100C. Appelrookhout erbij en de spek erop. 3 h laten roken tot 72 C. .
- Daarna ingepakt en door laten garen tot 85 C.
- Als toetje de spek aan beide zijden nog wat extra kleur gegeven.
Eindresultaat. Op en lekker.
Dan het bijgerecht.
- Vastkokende aardappels, 600 gr, mbv een kaasschaaf in plakjes gesneden
- 0,5 Prei, 2 sjalotten en 1 ui, 3 tenen knoflook, PeZo gemengd.
Skillet 25 cm ingevet en bedekt met een laagje aardappelschijfjes
- Bedekt met preimengsel en dit voor 2 lagen afgewisseld.
- Slagroom 250 ml erover gegoten
- Bedekt met wat strooikaas
- Indirect voor 1,5h op de W57.
Bordje met spruiten.
De gratin liet zich lastig uitscheppen/steken.