Beef en Steak

Bijgerecht in de hoofdrol. Gewokte zuurkool met gerookte eendenborst.

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.976
Dag beste beeldschermkinderen, (vrij naar de Fabeltjeskrant, mr de Uil)

In het kader van de fotochallenge voor jan 2025 heb ik het bijgerecht "gewokte zuurkool" verder uitgediept.
Het recept heb ik eens ergens gezien en opgeslagen.

Ingediënten 2 personen:
- 500 gr verse zuurkool uit het vat.
- 100 gr kastjanje champignons
- 1 rode ui, stuk rode en groen paprika,
- 100 gr prei
- 1 tl kummel (aka karweizaad)
- PeZo naar believen
- 75 gr spekblokjes
- olijfolie
- scheutje sojasaus.

Alles snijden en klaar zetten.
Q aanzwengelen, wok voorwarmen, olijfolie erin en gaan met die banaan.
- Zuurkool omspoelen, uit laten lekken en uit knijpen.
- Eerst spek en uitjes wokken, daarna de overige groenten. Kummel en PeZo toevoegen. Doorroeren en of side schuiven.
- Zuurkool in de wok. Goed doorscheppen tot het een kleurtje krijgt.
- Daarna mixen met de rest en indirect rustig voor 10'laten garen/stoven.
- Afmaken met een scheutje sojasaus (kikoman) naar believen.
Fertig.

IMG_8399.jpg

IMG_8402.jpg
IMG_8403.jpg
IMG_8406.jpg
IMG_8407.jpg

Verder een stukje eendenborst erbij.
Deze eerst 2h in de pekel gezet. Daarna 30'gerookt met kersenhout tot een kern van 48 C.
Ingepakt. Wok van de Q en deze op temp gebracht. Eendenborst op de vleeskant afgegrild tot een kern van 55 á 56 C.
Vetkant voorzien van een (niet gelukte) glaze van honing-sojasaus.
Pekel: 0,5 ltr water, 40 gr. zout, 30 gr. bruine suiker, laurierblad, jeneverbes, pezo.

IMG_8397.jpg
IMG_8401.jpg
IMG_8409.jpg


En dan moet je het nog opeten. Ivm Dry January geen lekker glas wijn, maar aardappelkroks.

IMG_8412 - kopie.jpg

IMG_8414.jpg
 
Schuif maar door hoor! Ziet er goed uit!!
 
Wat zou ik graag aanschuiven. Ziet er heerlijk uit en origineel.


Ben thuis ook de enige die zowel zuurkool als eend lekker vind.
 
Ziet er heerlijk uit zo ,
Ben zelf geen zuurkool fan maar dit had ik zeker geprobeerd.
 
Dit is nou écht een winters gerecht in een origineel modern jasje.
Ziet er goed uit komt op mijn to do lijstje.
Mooi weer Peter!

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Prachtig zeg, lijkt me heerlijk!
 
Ziet er fanatastisch uit. Ik heb laatst met kerst ook de eendenborst zelf gerookt voor het voorgerecht. Zal binnenkort hier de foto's nog wel even plaatsen.
 
Hoi Droes!

Wat un heerlijke en leuke bereiding vaan zoermoos Peter 👌🏻😋
 
Terug
Bovenaan Onderaan