- Berichten
- 4.976
Dag beste beeldschermkinderen, (vrij naar de Fabeltjeskrant, mr de Uil)
In het kader van de fotochallenge voor jan 2025 heb ik het bijgerecht "gewokte zuurkool" verder uitgediept.
Het recept heb ik eens ergens gezien en opgeslagen.
Ingediënten 2 personen:
- 500 gr verse zuurkool uit het vat.
- 100 gr kastjanje champignons
- 1 rode ui, stuk rode en groen paprika,
- 100 gr prei
- 1 tl kummel (aka karweizaad)
- PeZo naar believen
- 75 gr spekblokjes
- olijfolie
- scheutje sojasaus.
Alles snijden en klaar zetten.
Q aanzwengelen, wok voorwarmen, olijfolie erin en gaan met die banaan.
- Zuurkool omspoelen, uit laten lekken en uit knijpen.
- Eerst spek en uitjes wokken, daarna de overige groenten. Kummel en PeZo toevoegen. Doorroeren en of side schuiven.
- Zuurkool in de wok. Goed doorscheppen tot het een kleurtje krijgt.
- Daarna mixen met de rest en indirect rustig voor 10'laten garen/stoven.
- Afmaken met een scheutje sojasaus (kikoman) naar believen.
Fertig.
Verder een stukje eendenborst erbij.
Deze eerst 2h in de pekel gezet. Daarna 30'gerookt met kersenhout tot een kern van 48 C.
Ingepakt. Wok van de Q en deze op temp gebracht. Eendenborst op de vleeskant afgegrild tot een kern van 55 á 56 C.
Vetkant voorzien van een (niet gelukte) glaze van honing-sojasaus.
Pekel: 0,5 ltr water, 40 gr. zout, 30 gr. bruine suiker, laurierblad, jeneverbes, pezo.
En dan moet je het nog opeten. Ivm Dry January geen lekker glas wijn, maar aardappelkroks.
In het kader van de fotochallenge voor jan 2025 heb ik het bijgerecht "gewokte zuurkool" verder uitgediept.
Het recept heb ik eens ergens gezien en opgeslagen.
Ingediënten 2 personen:
- 500 gr verse zuurkool uit het vat.
- 100 gr kastjanje champignons
- 1 rode ui, stuk rode en groen paprika,
- 100 gr prei
- 1 tl kummel (aka karweizaad)
- PeZo naar believen
- 75 gr spekblokjes
- olijfolie
- scheutje sojasaus.
Alles snijden en klaar zetten.
Q aanzwengelen, wok voorwarmen, olijfolie erin en gaan met die banaan.
- Zuurkool omspoelen, uit laten lekken en uit knijpen.
- Eerst spek en uitjes wokken, daarna de overige groenten. Kummel en PeZo toevoegen. Doorroeren en of side schuiven.
- Zuurkool in de wok. Goed doorscheppen tot het een kleurtje krijgt.
- Daarna mixen met de rest en indirect rustig voor 10'laten garen/stoven.
- Afmaken met een scheutje sojasaus (kikoman) naar believen.
Fertig.
Verder een stukje eendenborst erbij.
Deze eerst 2h in de pekel gezet. Daarna 30'gerookt met kersenhout tot een kern van 48 C.
Ingepakt. Wok van de Q en deze op temp gebracht. Eendenborst op de vleeskant afgegrild tot een kern van 55 á 56 C.
Vetkant voorzien van een (niet gelukte) glaze van honing-sojasaus.
Pekel: 0,5 ltr water, 40 gr. zout, 30 gr. bruine suiker, laurierblad, jeneverbes, pezo.
En dan moet je het nog opeten. Ivm Dry January geen lekker glas wijn, maar aardappelkroks.