Beef en Steak

Big T's Meatloaf

 
 
 
 

Big-T

Gemarineerd
Berichten
2.088
Na de tegenvallende resultaten van zaterdag ben ik aan het 'freestylen' geslagen. Ik wilde graag als resultaat een lekker gehaktbrood, maar kon geen recept vinden waar ik helemaal achter stond. Vandaar dat ik maar zelf aan de slag ben gegaan.

Gestart met 750 gram varkensgehakt:
foto1-7.jpg


In de blender heb ik gedaan; paprika (van velletje ontdaan), 2 uien, 2 tenen knoflook, flinke scheut arachide olie, lepel sambal en een flinke lepel van je favoriete BBQ Rub (Big Bob Gibson in mijn situatie):
foto2-7.jpg


Dit gemixt tot babyvoeding:
foto3-7.jpg


Bij het gehakt gooien. Broodkruimels erbij, goede scheut melk, beetje worcestersaus en hotsaus:
foto4-6.jpg


Inpakken en laten stijven maar:
foto5-6.jpg


Spekkie erom heen:
foto1-1-4.jpg


BBQ op 225 / 250F met kersenhout:
foto3-1-3.jpg


Let it smoke, let it smoke, let it smoke:
foto2-1-4.jpg


En na een kleine 2 uurtjes de 160F / 71C aangetikt! Na 10 minuutjes rust was dit het resultaat:
foto4-1-3.jpg


Tada:
foto5-1-1.jpg


Wat vonden wij ervan? Erg lekker. Er zat heel veel smaak aan. Volgende keer nog een eitje er door heen wat wat meer broodkruimels voor de stevigheid. Toen hij nog warm was, was hij redelijk zacht. Eenmaal afgekoeld was de structuur echter prima! Zeker voor herhaling vatbaar!
 
dat lust ik ook wel
 
Gisteren nog meatloaf gegeten in Amerika, maar deze lust ik ook
 
Ziet er fijn uit!
 
Altijd lekker zo'n grote gehaktstaaf :)
 
heeeee daar is iemand weer in NL! Welcome back!
 
Heerlijk om te zien zo'n meatloaf zonder kaas
 
Ja met zulke gerechten word mijn to do list wel erg lang, maar deze staat er nu ook op.
Het ziet er fantastisch uit.
 
Ziet er goed uit!
Paprika zonder velletje? Net als bij een tomaat in heet water, of eerst roosteren?
 
Ik zou hem daarvoor even in of boven de kolen leggen tot hij zwart is en dan in een plastic zakje laten stomen, dan kun je zo het velletje er af halen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan