- Berichten
- 2.088
Na de tegenvallende resultaten van zaterdag ben ik aan het 'freestylen' geslagen. Ik wilde graag als resultaat een lekker gehaktbrood, maar kon geen recept vinden waar ik helemaal achter stond. Vandaar dat ik maar zelf aan de slag ben gegaan.
Gestart met 750 gram varkensgehakt:
In de blender heb ik gedaan; paprika (van velletje ontdaan), 2 uien, 2 tenen knoflook, flinke scheut arachide olie, lepel sambal en een flinke lepel van je favoriete BBQ Rub (Big Bob Gibson in mijn situatie):
Dit gemixt tot babyvoeding:
Bij het gehakt gooien. Broodkruimels erbij, goede scheut melk, beetje worcestersaus en hotsaus:
Inpakken en laten stijven maar:
Spekkie erom heen:
BBQ op 225 / 250F met kersenhout:
Let it smoke, let it smoke, let it smoke:
En na een kleine 2 uurtjes de 160F / 71C aangetikt! Na 10 minuutjes rust was dit het resultaat:
Tada:
Wat vonden wij ervan? Erg lekker. Er zat heel veel smaak aan. Volgende keer nog een eitje er door heen wat wat meer broodkruimels voor de stevigheid. Toen hij nog warm was, was hij redelijk zacht. Eenmaal afgekoeld was de structuur echter prima! Zeker voor herhaling vatbaar!
Gestart met 750 gram varkensgehakt:
In de blender heb ik gedaan; paprika (van velletje ontdaan), 2 uien, 2 tenen knoflook, flinke scheut arachide olie, lepel sambal en een flinke lepel van je favoriete BBQ Rub (Big Bob Gibson in mijn situatie):
Dit gemixt tot babyvoeding:
Bij het gehakt gooien. Broodkruimels erbij, goede scheut melk, beetje worcestersaus en hotsaus:
Inpakken en laten stijven maar:
Spekkie erom heen:
BBQ op 225 / 250F met kersenhout:
Let it smoke, let it smoke, let it smoke:
En na een kleine 2 uurtjes de 160F / 71C aangetikt! Na 10 minuutjes rust was dit het resultaat:
Tada:
Wat vonden wij ervan? Erg lekker. Er zat heel veel smaak aan. Volgende keer nog een eitje er door heen wat wat meer broodkruimels voor de stevigheid. Toen hij nog warm was, was hij redelijk zacht. Eenmaal afgekoeld was de structuur echter prima! Zeker voor herhaling vatbaar!