- Berichten
- 2.088

De beste BBQ saus die op de markt te verkrijgen is, is de Blues Hog BBQ Sauce. Deze saus heeft alles in zich wat je van een goede saus mag verwachten; zoet, zuur, bitter en pittig. Deze smaken vloeien heerlijk in elkaar over. Veel BBQ Teams over de hele wereld gebruiken deze saus als basis tijdens wedstrijden, vaak aangevuld met eigen idee?n.
Mijn queeste naar het recept van deze BBQ saus was dan ook snel ten einde, aangezien er met mij nog vele andere op zoek zijn hiernaar. Op Amazing Ribs kwam ik een soortgelijke saus tegen. Deze heb ik als basis genomen, vervolgens aangevuld met hetgeen wat ik dacht te proeven in de Blues Hog Sauzen. Zo is de Big T's Imitation Blues Hog BBQ Sauce ontstaan!
Dit recept is goed voor ongeveer 350 ml.
Benodigdheden
1 cup lichtbruine bastardsuiker
0,5 cup donkere corn syrop
0,375 cup ketchup
0,375 cup appelcider azijn
1 el worcestershire saus
1,5 el tamarinde pasta
1,5 el Molasses
2 tl geraspte sinaasappelschil
1 tl versgemalen zwarte peper
1 tl zout
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl cayennepoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl hot pepper saus
1 tl mosterzaadjes
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde basilicum
1 tl vanille extract
1 tl liquid smoke (optioneel, heb ik niet gebruikt)
0,5 tl komijn
Plaats alle ingredi?nten in een pan. Verhit op een laag vuur het geheel. Roer het geheel regelmatig en zorg dat het niet hard gaat koken. Een paar kleine bubbels zijn niet erg. Verwarm het geheel voor ongeveer 25 minuten, zodat de suiker karameliseert en smaken de tijd hebben om vrij te komen.
Haal nu de saus van het vuur en laat het afkoelen. De saus is net zoals de originele saus redelijk dun. Hierdoor kun je deze goed gebruiken om te glaceren. Mocht je echter liever een dikkere saus hebben, kun je wat ma?zena toevoegen om het geheel wat meer te binden. De saus blijft in de koelkast een aantal dagen goed.
Wat vonden we van de saus? Fantastisch! Hoewel het moeilijk is om bij de Blues Hog saus in de buurt te komen, proef je in deze saus toch echt overeenkomsten. Helemaal hetzelfde is deze uiteraard niet. Naar mijn mening overtreft deze saus de meeste kant-en-klare BBQ sauzen!