- Berichten
- 2.559
Beste BBQvrienden,
Allereerst de beste wensen voor 2014, dat het een mooi (BBQ) jaar mag worden voor iedereen.
Dit keer op het menu: Bifteki me tiri - Grieks recept voor gehaktballetjes gevuld met kaas
Nodig:
1 kg gemengd gehakt
2 eetlepels verse fijngesneden peterselie
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
2 eieren
1 kop paneermeel
1 theelepel peper
2 theelepels zout
1 theelepel oregano (rigani)
1 theelepel thijm
2 theelepels knoflookpoeder
kleine blokjes kaas of geraspte kaas (ik heb eigen gerookte geraspte jonge kaas gebruikt)
Hou je niet van kaas, laat het dan weg en je hebt de "normale" Bifteki
de bereiding:
Het gehakt met de eieren, peterselie, paneermeel goed door elkaar mengen.
Vervolgens de peper, zout, paprikapoeder, oregano, thijm, knoflookpoeder en 2 eetlepels olijfolie aan het gehakt toevoegen en goed kneden tot een glad geheel.
Rol hiervan langwerpige, niet te dikke gehaktballetjes, vorm ze in een bakje in je hand.
Neem jong belegen kaas of feta. Vorm de gehaktballetjes om een blokje of geraspte kaas.
Daarbij tzatziki en pita
Kali oreksi - eet smakelijk
Nog wat sfeerbeelden om het te illustreren:
Gloeiende groet
Camiel de barbecueman
Allereerst de beste wensen voor 2014, dat het een mooi (BBQ) jaar mag worden voor iedereen.
Dit keer op het menu: Bifteki me tiri - Grieks recept voor gehaktballetjes gevuld met kaas
Nodig:
1 kg gemengd gehakt
2 eetlepels verse fijngesneden peterselie
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
2 eieren
1 kop paneermeel
1 theelepel peper
2 theelepels zout
1 theelepel oregano (rigani)
1 theelepel thijm
2 theelepels knoflookpoeder
kleine blokjes kaas of geraspte kaas (ik heb eigen gerookte geraspte jonge kaas gebruikt)
Hou je niet van kaas, laat het dan weg en je hebt de "normale" Bifteki
de bereiding:
Het gehakt met de eieren, peterselie, paneermeel goed door elkaar mengen.
Vervolgens de peper, zout, paprikapoeder, oregano, thijm, knoflookpoeder en 2 eetlepels olijfolie aan het gehakt toevoegen en goed kneden tot een glad geheel.
Rol hiervan langwerpige, niet te dikke gehaktballetjes, vorm ze in een bakje in je hand.
Neem jong belegen kaas of feta. Vorm de gehaktballetjes om een blokje of geraspte kaas.
Daarbij tzatziki en pita
Kali oreksi - eet smakelijk
Nog wat sfeerbeelden om het te illustreren:
![Bifteki me tiri01.jpg](http://www.barbecueman.eu/images/bbq_gerechten/bifteki_me_tiri/Bifteki me tiri01.jpg)
![Bifteki me tiri02.jpg](http://www.barbecueman.eu/images/bbq_gerechten/bifteki_me_tiri/Bifteki me tiri02.jpg)
![Bifteki me tiri03.jpg](http://www.barbecueman.eu/images/bbq_gerechten/bifteki_me_tiri/Bifteki me tiri03.jpg)
![Bifteki me tiri04.jpg](http://www.barbecueman.eu/images/bbq_gerechten/bifteki_me_tiri/Bifteki me tiri04.jpg)
![Bifteki me tiri05.jpg](http://www.barbecueman.eu/images/bbq_gerechten/bifteki_me_tiri/Bifteki me tiri05.jpg)
![Bifteki me tiri06.jpg](http://www.barbecueman.eu/images/bbq_gerechten/bifteki_me_tiri/Bifteki me tiri06.jpg)
![Bifteki me tiri07.jpg](http://www.barbecueman.eu/images/bbq_gerechten/bifteki_me_tiri/Bifteki me tiri07.jpg)
![Bifteki me tiri08.jpg](http://www.barbecueman.eu/images/bbq_gerechten/bifteki_me_tiri/Bifteki me tiri08.jpg)
![Bifteki me tiri09.jpg](http://www.barbecueman.eu/images/bbq_gerechten/bifteki_me_tiri/Bifteki me tiri09.jpg)
![Bifteki me tiri10.jpg](http://www.barbecueman.eu/images/bbq_gerechten/bifteki_me_tiri/Bifteki me tiri10.jpg)
Gloeiende groet
Camiel de barbecueman