Beef en Steak

Biefstuk met chimichurri

 
 

vanHeist

Sprokkelaar
Berichten
34
Vanavond maar een keer ouderwets biefstuk.

Kort even chimichurri voorbereiden; peterselie, oregano, knoflook, rode peper, rode wijn azijn en olijfolie .

Twee stukjes van de slager met een ‘prima’ dikte. Wat olijfolie en zeezout erop. (Biefstuk is/was hier op kamertemperatuur)
IMG_5119.jpeg


Voor de weber heb ik ooit een gietijzeren plancha gekocht. Deze past mooi in de Joe. Dit dus maar een keer proberen.
IMG_5121.jpeg


Deze foto was na 3 minuten garen, op sommige plekken wat minder/geen contact gehad met het gietijzer.
IMG_5122.jpeg


Dit gezien hebbende, met omdraaien dus beide stukken goed aangedrukt zodat de andere kant wel volledig contact maakte.
Na 3 minuten even snel met de thermapen gecontroleerd.
Paar minuutjes onder de folie.
IMG_5123.jpeg


En dan is het aansnijden en hopen dat de garing gelijk is.
IMG_5126.jpeg


Smakelijk, fijn weekend!
 
Terug
Bovenaan Onderaan