Beef en Steak

Beste bereiding speklappen op de KJC1?

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Ron71
  • Startdatum Startdatum
 
 

Ron71

Tondelzoeker
Berichten
21
Goedemorgen,

De lapjes liggen in de Noskos rubs klaar voor bij de andijvie vanavond. Mijn vraag: wat is de beste manier/tips om deze op de KJC1 te bereiden?

48586c2099663a7219c3413b389e04b5.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Indirect, niet te heet en daarna kort direct (reversed sear) voor een grilsmaakje en kleurtje, Initial sear zou ik bij speklapjes niet doen door het vet wat op de kolen valt en verbrandt schiet de temperatuur omhoog en krijg je die maar moeizaam naar beneden.
btw, de Jerk rub is erg lekker, vooral op kip maar op speklap zal hij het ook zeker heel goed doen.
 
Indirect, niet te heet en daarna kort direct (reversed sear) voor een grilsmaakje en kleurtje, Initial sear zou ik bij speklapjes niet doen door het vet wat op de kolen valt en verbrandt schiet de temperatuur omhoog en krijg je die maar moeizaam naar beneden.
btw, de Jerk rub is erg lekker, vooral op kip maar op speklap zal hij het ook zeker heel goed doen.

Thanks voor de tips Ewald


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Overigens is dit een vraag over BBQ, en geen H&F bereiding, ik plaats hem naar het correcte onderdeel, De Rookkamer
 
Terug
Bovenaan Onderaan