Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Vanochtend de voorbereidingen getroffen om een bellyrib en een sparerib klaar te maken.
Deze gaan vanmiddag op de Q.
De sparerib gaat denk ik nog in de folie met een sapje.
Het eindresultaat.
Ik moet nog wel ff oefenen met m'n ribs. De looks en de smaak zijn wel goed, maar ze zijn niet echt mals.
Een rub is wel goed, maar een marinade is beter volgens mij.
ribs zijn heerlijk om ze zelf te maken, rub is prima, maar je moet van je eerste keer ook geen wonderen verwachten.
het is ook leren spelen met de duur dat je ze erop hbt liggen. 3-2-1 gaat niet altijd op.
Schrijf voor jezelf op hoe je ze nu gerubt hebt, hoe lang je ze er op gelegd hebt enz. en schrijf daar dan bij wat je er van vond.
De volgende keer pak je deze gegevens erbij en ga je tijden veranderen, een andere rub enz.
Zo kom je voor jezelf op een gegeven moment tot een heerlijke malse en smaakvolle rib uit, waar je iedereen van versteld laat staan.
Dan ben je trots en blij
Procureur is ook gaar bij 65?C maar die laten we ook garen tot 88?C. Dat is met spareribs ook, ze kunnen wel gaar zijn, maar nog niet zo als we ze hebben willen. Je kunt het testen door met een cocktailprikker tussen de ribben te prikken, die moet er zonder weerstand in gaan. Twee botjes van elkaar scheuren is ook een manier, dat moet makkelijk gaan. Of in de lengte met een tang het rack tot de helft vast pakken en op tillen, het moet dan bijn ahaaks naar beneden hangen. Allemaal tekenen dat het de voor ons juiste gaarte heeft bereikt.
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.