- Berichten
- 352
Het gekozen thema OH NO, MY Q gekozen door Rdj:
De eerste herfststorm heeft meteen zijn punt gemaakt. Onze schutting ligt horizontaal, de Big Joe is omver geblazen alsof het een lege vuilnisbak was, en de Weber... laten we zeggen dat die nu een abstract kunstwerk is.
Dus ja, de tuin is veranderd in een slagveld van hout, verspreide kolen en gebarbecuede dromen. Maar goed, in tijden van crisis komt de ware creativiteit boven!
Na wat intens brain-"stormen" (want ja, storm blijft het thema), kwam ik met een revolutionair plan:
De beercan-chicken-rotisserie
Benodigheden:
Eén blikje (zelf leeggedronken
), één briket, twee snippers rookhout, een satéprikker als rotisserie, en twee blokjes kipfilet, gekruid met satérub.
Kipspiesje in de sate kruiden gezet en mezelf een lekker biertje ingeschonken, met een blikopener de bovenkant van het blikje afgehaald.
1 ecobrasa kokosbriket aangestoken (dat is moeilijker dan het lijkt).
Blikje op temperatuur laten komen (ik weet niet precies hoe heet omdat deze editie nog geen ingebouwde thermometer had
maar heet genoeg om niet meer vast te kunnen pakken) en de kip mag erop.
2 snippers kersenrookhout toegevoegd en kippetje gerookt tot de juiste kerntemperatuur
we hebben heerlijk met het gezin gesmuld van de beercan rotiserie chicken (grapje, was een half hapje)
De eerste herfststorm heeft meteen zijn punt gemaakt. Onze schutting ligt horizontaal, de Big Joe is omver geblazen alsof het een lege vuilnisbak was, en de Weber... laten we zeggen dat die nu een abstract kunstwerk is.
Dus ja, de tuin is veranderd in een slagveld van hout, verspreide kolen en gebarbecuede dromen. Maar goed, in tijden van crisis komt de ware creativiteit boven!
Na wat intens brain-"stormen" (want ja, storm blijft het thema), kwam ik met een revolutionair plan:
De beercan-chicken-rotisserie
Benodigheden:
Eén blikje (zelf leeggedronken

Kipspiesje in de sate kruiden gezet en mezelf een lekker biertje ingeschonken, met een blikopener de bovenkant van het blikje afgehaald.
1 ecobrasa kokosbriket aangestoken (dat is moeilijker dan het lijkt).
Blikje op temperatuur laten komen (ik weet niet precies hoe heet omdat deze editie nog geen ingebouwde thermometer had

2 snippers kersenrookhout toegevoegd en kippetje gerookt tot de juiste kerntemperatuur
we hebben heerlijk met het gezin gesmuld van de beercan rotiserie chicken (grapje, was een half hapje)