Beef en Steak

Beercan-chicken tip gevraagd

 
 

Sabine

Kooltjesharker
Berichten
231
Er ligt een heerlijke kip te wachten die vanavond op de Q gaat.
Nou zijn er zoveel verschillende recepten dat ik keuzestress heb 😜
Wie wil zijn ultieme succesrecept delen of heeft de gouden tip? 😃
 
Ik had je graag geholpen, maar ik heb pas 1x een hele kip gedaan. En die was niet eens voor mezelf (vind het velletje vies en heb een hekel aan botkluiven)
Maar het bereiden ervan was wel leuk.

Succes met de kip straks. Ben benieuwd wat het receptje is geworden.
 
De rub die je gebruikt, oplossen in warmwater en injecteren in de borst.(liefs een avond tevoren)
Rub kun je ook onder het vel aan brengen, des gewenst.
Temperatuur 160/170 en als hij bijna gaar is de temperatuur oplaten lopen richting de 200 voor een gebakken velletje. Wel in de gaten dat hij niet verbrand natuurlijk 😅
 
De rub die je gebruikt, oplossen in warmwater en injecteren in de borst.(liefs een avond tevoren)
Rub kun je ook onder het vel aan brengen, des gewenst.
Temperatuur 160/170 en als hij bijna gaar is de temperatuur oplaten lopen richting de 200 voor een gebakken velletje. Wel in de gaten dat hij niet verbrand natuurlijk 😅
Oh dat heb ik nog nooit gedaan! (Dus denk wel dat ik het kan 😜)
Nog tips voor de rub?
 
Voor de eerste zou ik zeggen: keep it simple. Als het lukt kan je altijd volgende keer de smaak aanpassen

Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
 
Oh dat heb ik nog nooit gedaan! (Dus denk wel dat ik het kan 😜)
Nog tips voor de rub?
Begin met de basis rub , hier kun je ook wat kerrie aan toe voegen.
IMG_0018.jpeg
 
Gewoon een rub gebruiken die je lekker vind en niet te ruig doen.

Pak ook geen super speciaalbier, dat proef je niet terug.
 
Gewoon een rub gebruiken die je lekker vind en niet te ruig doen.

Pak ook geen super speciaalbier, dat proef je niet terug.
Die speciaal bier is er voor tijdens de bereiding lekker op te drinken, en doe maar wat kokend water in het blik 😄
 
Ik heb er we
Voor de eerste zou ik zeggen: keep it simple. Als het lukt kan je altijd volgende keer de smaak aanpassen

Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
lk heb er wel vaker een gemaakt maar nog niet op mijn Bastard. Op oude bbq was het wat rommelen dus hoop nu op een top resultaat 😜
 
Bedankt allemaal!
Ben wel bang dat het kippetje even moet wachten; Mission Impossible duur iets langer dan we dachten… 😂
Maar wat in het vat zit… en dan neem ik de tips mooi mee!
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan