- Berichten
- 45
Vandaag zag ik kans om een Beercan chicken klaar te maken. De voorbereidingen samen met de kleine opvolger van mij gedaan. Ik heb goeie hulp gehad in de keuken. Qua houtskool had ik wat minder geluk, ik had een nieuwe lading black wattle gehaald maar dit was een kleinere sortering van het formaat whiskas brokjes. Ik heb wat meer geduld gereserveerd bij het opwarmen van de bbq, en dat ging nog wel redelijk ook.
Eenmaal aan tafel genoten van een smokey en juicy(!) kippetje, het werkt dus ook nog met dat blikje. Mooi man! Niet iedereen vond t rokerige even lekker, maar daar had ik zelf nou net geen last van
Volgende keer een andere houtsoort proberen voor de verandering. Voor de eerste keer vond k 'm best geslaagd.
Lesson learned 1. een hoge stoofpan is niet ideaal voor de airflow, daarom zijn de pootjes wat minder bruin.
Lesson learned 2. Er bestaat geen specifiek gereedschap om een hete blik bier operatief te verwijderen uit een hete kip. Dit vergt improvisatie!
Groeten van een goed gevulde kolenbrander.
Eenmaal aan tafel genoten van een smokey en juicy(!) kippetje, het werkt dus ook nog met dat blikje. Mooi man! Niet iedereen vond t rokerige even lekker, maar daar had ik zelf nou net geen last van

Lesson learned 1. een hoge stoofpan is niet ideaal voor de airflow, daarom zijn de pootjes wat minder bruin.
Lesson learned 2. Er bestaat geen specifiek gereedschap om een hete blik bier operatief te verwijderen uit een hete kip. Dit vergt improvisatie!
Groeten van een goed gevulde kolenbrander.