Hey!
M'n eerste post na een hele tijd gelezen te hebben op het forum. Ik was onlangs weer een bestelling aan het plaatsen op m'n vaste BBQ webshop en zag daar een chicken sitter van Kamado Joe staan. Meegepikt en ook besloten om eens beer can chicken te maken. Op zich raar dat ik het niet eerder gemaakt heb, aangezien kip op de BBQ toch een van m'n favorieten is.
Het was best een kleine kip. Ik heb ze gekruid vanbuiten en vanbinnen met pulled pork kruiden. Als houtskool (de enige die ik heb momenteel) white quebracho. Er zat nog een restje kersenhout in de BBQ.
Als bier in de chicken sitter heb ik een gewoon blikje pilsbier (Jupiler) gebruikt maar ik heb er wel 2 teentjes gekneusde look in gedaan en een paar takjes tijm vanuit m'n kruidenbak.
De BBQ klaargemaakt voor een indirecte setup van 170 - 180 graden maar aangezien het een vrij kleine kip was langzaam de BBQ laten oplopen tot 200 graden voor wat extra kleur.
Kippetje erop gezet
Mid-cook fototje
Eraf gehaald toen het borststuk 74 graden bereikt had.
Het was zeker geslaagd, de kip was lekker sappig maar ik vond het net niet zout genoeg en vrij zoet. Waarschijnlijk omwille van de pulled pork kruiden, daar zit toch wat suiker in. Ik maak het sowieso nog eens maar dan met een andere rub en eentje die zout genoeg is.
Tips zijn altijd welkom![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
M'n eerste post na een hele tijd gelezen te hebben op het forum. Ik was onlangs weer een bestelling aan het plaatsen op m'n vaste BBQ webshop en zag daar een chicken sitter van Kamado Joe staan. Meegepikt en ook besloten om eens beer can chicken te maken. Op zich raar dat ik het niet eerder gemaakt heb, aangezien kip op de BBQ toch een van m'n favorieten is.
Het was best een kleine kip. Ik heb ze gekruid vanbuiten en vanbinnen met pulled pork kruiden. Als houtskool (de enige die ik heb momenteel) white quebracho. Er zat nog een restje kersenhout in de BBQ.
Als bier in de chicken sitter heb ik een gewoon blikje pilsbier (Jupiler) gebruikt maar ik heb er wel 2 teentjes gekneusde look in gedaan en een paar takjes tijm vanuit m'n kruidenbak.
De BBQ klaargemaakt voor een indirecte setup van 170 - 180 graden maar aangezien het een vrij kleine kip was langzaam de BBQ laten oplopen tot 200 graden voor wat extra kleur.
Kippetje erop gezet
Mid-cook fototje
Eraf gehaald toen het borststuk 74 graden bereikt had.
Het was zeker geslaagd, de kip was lekker sappig maar ik vond het net niet zout genoeg en vrij zoet. Waarschijnlijk omwille van de pulled pork kruiden, daar zit toch wat suiker in. Ik maak het sowieso nog eens maar dan met een andere rub en eentje die zout genoeg is.
Tips zijn altijd welkom
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)