Beef en Steak

Beer can chicken

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Timm
  • Startdatum Startdatum
 

Timm

Tondelzoeker
Berichten
12
Vandaag de voorbereiding gedaan. Kip in rub gezet, naar het recept van smokin hoggz. Mn vriendin heeft een landkaart tong, de helft van de kip is daarom ingesmeerd met een rub zonder pittige specerijen. Om het rooksmaakje van de chipolte erin te krijgen, gekozen voor gerookte paprika poeder in plaats van reguliere. Na de rub, de kip ingepakt. Morgen de kip garen op de smokey mountain, 125 graden met wat kersen snippers erbij. Ik heb nog wat basterd houtskool liggen als brandstof. Wordt vervolgd.



97187cb4b19384999d4f714abfdf2962.jpg
febd5aba9b852e152d96ff40c2f508e9.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G901F met Tapatalk

 
Kip was iets te pittig, naar mijn smaak. In het recept van de rub gaat best wel wat chipolte & ancho peper. Verder een geslaagde kip. Duurde ongeveer 2 uur op gemiddeld 130 graden.

Vooral de gemalen piment korrels vind ik lekker in de rub. Deed me denken aan foelie/kruidnagel.
badc9b3bb2a304b916dbb44245a1aa8d.jpg
2f95c76a85ea53d417b0933317e5149c.jpg
038778b892d62851ae9d388905e812a6.jpg
bf1f890692938f3a9d6bd96425652b09.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G901F met Tapatalk

 
Lekker hoor! Gratz met tokkie!
 
lekkerrrrrr, ik ga morgen weer BCC doen, lol!
Mooie foto's hoor.

Gefeliciteerd!

greetz

B-)
 
ziet er goed gebruind uit!
Heb je nog wat bij in het bier gedaan?
Ik zelf doe daar meestal nog wat ui en knoflook in.
 
Terug
Bovenaan Onderaan