Beef en Steak

"Beer Can" Chicken op de Chickensitter

 

Ruud-vhv

Tondelzoeker
Berichten
5
Eerste keer sinds het lidmaatschap hier op het forum, daarvoor al wel wat vaker gemaakt maar dat telt niet...
De vorige keren had ik het idee dat hij wel gaar was maar vooral de buitenkant was toch niet helemaal naar mijn zin.
Deze keer er dus voor gekozen om de bbq op het eind wat extra op te stoken.
Kip met zonnebloemolie ingesmeerd, daarna een all use rub eroverheen en wat bloem voor een knapperiger velletje.
Begonnen op zo'n 170 graden, indirect, waarbij ik de kip wel in de laagste opstelling heb geplaatst.
Stukje appelhout erbij voor de rook en daar ging ie.
Erbij wat geroosterde groente en in sitter de voorgekookte krieltjes met wat boter en wat italiaanse kruiden.

Ook nog 'voor de gein' wat kastanjes gepoft (lagen hier toch nog) en de kids willen altijd burnt ends, gelukkig had ik nog wat frikadellen en een stukje zuurkoolspek liggen dus dat ging mooi mee in de rook van de kip.

Uiteindelijk dik tevreden en iedereen lekker gegeten, op het eind was hij nog iets donkerder / gaarder als op de laatste foto maar toen hadden ze zo'n honger hier dat ik ben vergeten een laatste foto te maken...

1000052917.jpg
1000052918.jpg


1000052925.jpg
1000052927.jpg
 
Mooie kippie, Gefeliciteerd met je kippie-badge en welkom bij de Tokkies.
 
Goed gebruik gemaakt van je roosteroppervlak, hij ligt lekker vol!
Kippetje ziet er smakelijk uit, en die aardappeltjes moeten ook verrukkelijk geweest zijn!
 
Goed gebruik gemaakt van je roosteroppervlak, hij ligt lekker vol!
Kippetje ziet er smakelijk uit, en die aardappeltjes moeten ook verrukkelijk geweest zijn!

Blij met mijn grillverhoger, zo kun je toch net wat meer combineren. De aardappels had ik eerst in de bouillon liggen, kwam erachter dat die toch aardig verdampt was op den duur dus toen gauw 'een beetje' roomboter toegevoegd. Op het eind mooi aangebakken en een prima combinatie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan