BasBQ
Beef en Steak

Beer Can Chicken eerste keer

 
 

Gasburner

Kooltjesharker
Berichten
149
Vandaag eerste keer Beer Can Chicken gemaakt geheel volgens de manier die ik op de site van Noskos heb gevonden. Ik heb kersenhout snippers een uur in
bier geweekt en toen in de rookdoos op de branders gezet. Dit keer op een brander die minimaal aan stond, vorige keer dat ik het probeerde verbrande mijn hout.
Al doende leert men!  ;)

http://www.bbq-nl.com/2007/05/beer-can-chicken.html

Verzamelen van de benodigde ingredienten
image1_zps9yb2azuo.jpg


Kip in de rub, afgedekt een uur in de koelkast gelaten
image2_zpsimiluxwd.jpg


All set to go...
image3_zpsqcq5tipv.jpg


Temperatuur tussen de 190C en 200C proberen te houden...
image4_zpsgonvvoth.jpg


Met 3 van de 4 branders dmv Out, Low, Medium, High methode,
image5_zpspbxvoubz.jpg


Na 70 minuten was de temperatuur 82C en was de kip klaar
image6_zpsfklzgael.jpg


Gesneden door de vrouw des huizes
image7_zps4hb6xvil.jpg



Was erg lekker en leuk om te doen, gaan we zeker vaker doen. Zal de volgende keer de branders iets anders gebruiken om een egale garing te krijgen. Bijvoorbeeld de kip tussen 2 brandende branders te zetten.

 
mooi kippie hoor, welkom bij de tokkies  :)
 
Congrats met je tokkie
 
Lekker hoor, gratz met tokkie!
 
Terug
Bovenaan Onderaan