BasBQ
Beef en Steak

beenham volgens het recept van nosmo

 
 
 

Fastforward

Vuurmaker
Berichten
79
Vrijdag een stuk varkensfricandeau gehaald bij de slager en in de brine gezet in de koelkast.

Zaterdag het stuk vlees gewassen en te drogen gelegd in de koelkast.


Zondag het eitje aangestoken en het vlees klaargemaakt voor de rooksessie


Na zo'n 3,5 uur was het vlees klaar en kon het gesneden worden.


Het was erg lekker alleen de volgende keer een andere mosterd proberen, had nu dijon mosterd en die was heel erg aanwezig.

Frank
 
Ziet er wel lekker mals uit.
 
Ziet er prima uit Frank. Waar heb je mee gerookt?
 
Mooi stukje vlees, dat heb je prima gedaan !
 
Mooi zacht stukje vlees heb je gekregen.
 
dat ziet er lekker mals uit
 
Daar zou ik best een plakje van lusten!!
 
Lust ik, en zeker de dijon extra pittig kan weleens nadrukkelijk aanwezig zijn als er teveel opzit.
 
Mooi gemaakt, ik gebruik gewoon goedkope Franse mosterd geen extra pittige of zo want dan gaat het al gauw overheersen, je wilt niet dat de ham teveel naar mosterd gaat smaken. Heb je wel nitriet zout gebruikt? Je ham ziet er op de foto niet zo roze uit.
 
wat is de samenstelling van de brine?
 
Nosmo zei:
Mooi gemaakt, ik gebruik gewoon goedkope Franse mosterd geen extra pittige of zo want dan gaat het al gauw overheersen, je wilt niet dat de ham teveel naar mosterd gaat smaken. Heb je wel nitriet zout gebruikt? Je ham ziet er op de foto niet zo roze uit.

Ik heb leozout gebruikt.
 
Eddeped zei:
wat is de samenstelling van de brine?

-  62 g keukenzout.
-  7,5 g pinksalt (6,25% nitriet).
-  65 g bruine basterdsuiker.
-  350 cc water.
-  350 g ijsblokjes.
-  1 theelepel mosterd zaad (gekneusd).
-  1 theelepel koriander zaad (gekneusd).
-  1 theelepel jenever bessen (gekneusd).

Dit is voor een kilo Fricandeau. Volgens het recept van nosmo.
 
Terug
Bovenaan Onderaan