Beef en Steak

Beenham met hasselback aardappelen

 
 
 

Mark b

Stoker
Berichten
430
Waarschijnlijk 1 van de laatste mooie dagen/avonden dus nog ff lekker bezig.
Zag bij de ah een beenham en wilde toch eens proberen of deze lekker was en jawel was prima 👍
Aardappeltjes ingesneden en op de bbq elke 15 min ingesmeerd met een mengsel van gezouten boter,tijm,geperste knoflook en peper en zout
De beenham gelaten voor wat hij was
Ik n 1 van m’n favorieten er bij peper room saus
En weer blijkt het dat een goeie gekookte aardappel maken op de bbq is een kunst,dus hier is wat verbetering mogelijk.

Eetse 👍
IMG_5525.jpeg
IMG_5526.jpeg
IMG_5527.jpeg
IMG_5528.jpeg
IMG_5529.jpeg
IMG_5530.jpeg
IMG_5531.jpeg
 
Ik moet bekennen dat ik ook nog steeds problemen heb met aardappelen op de bbq
 
Ziet er wel gruwelijk lekker uit.
Waar gaat het mis of minder goed bij de aardappel dan?
 
Ik denk verkeerde hoeveelheid kooltjes waardoor de bbq niet hoog genoeg in temperatuur komt.
Ik bbq nog niet zo lang en vind temperatuur beheersen nog best wel lastig
 
Ziet er lekker uit. Een beenhammetje heb ik al lang niet meer gemaakt. Aktie dus.

Wat waren je temperaturen?
De beenham kan je indirect garen op een lagere temperatuur. Q = 130 tot 160 C
De hasselbacks zitten rond de Q temp van 80 - 200 C.
Beetje spelen met de zone's.
Succes.
 
Idd de beenham rond de 150 indirect gedaan.
De aardappels zouden rond de 200 moeten en dan een uurtje
Aangezien ik niet aan de 200 kwam maar wel aan de 150 hebben ze er langer op gelegen
 
Heerlijk hoor, ziet er heel lekker uit.
 
Ik doe de Hasselback altijd op een andere bbq (wga), want aan 150°C krijg je die moeilijk gaar. Rond de 200°C inderdaad.

Bij mij wil de onderkant wel eens zwart worden, dus ik moet ook nog wat meer oefenen.
 
Heerlijk en dat met een hasselback gewoon geweldig
 
Terug
Bovenaan Onderaan