Afgelopen zondag de pit weer eens aangeslingerd. Beefrib, buikspek en een sparerib gegaard en een gedeelte van het spek een de sparerib gepulled/fijngesneden en door een jalapeno chili gedaan. De beefrib gerookt op hickory en later toen alles erop lag nog een chunk appelhout erop gegooid. Erg relaxed die chunks, vergeleken met dat geklooi met snippers.
De beefrib en het spek waren lekker, maar die chili! Lekker vol en smeuiig, heel erg goed. Ook de gasten waren het er over eens dat dat het beste was, iedereen heeft 3x opgeschept.
Zo'n pan boven het vuur heeft een flinke impact op de temperatuur in je ketel, die ging 15 graden om laag. Niet je nieuwe Creuset hiervoor gebruiken trouwens.
Drie jalapeno's, wat Jonnie Boer's picadillo kruiden en een slok rum erdoor
Blijft toch altijd feest, beefrib.
Opgediend met een lekker licht pureetje van aardappel, knolselderij, ui, witlof, 100 gram boter en 1 bakje slagroom. De foto is niet zo fraai helaas.
De beefrib en het spek waren lekker, maar die chili! Lekker vol en smeuiig, heel erg goed. Ook de gasten waren het er over eens dat dat het beste was, iedereen heeft 3x opgeschept.
Zo'n pan boven het vuur heeft een flinke impact op de temperatuur in je ketel, die ging 15 graden om laag. Niet je nieuwe Creuset hiervoor gebruiken trouwens.

Drie jalapeno's, wat Jonnie Boer's picadillo kruiden en een slok rum erdoor

Blijft toch altijd feest, beefrib.

Opgediend met een lekker licht pureetje van aardappel, knolselderij, ui, witlof, 100 gram boter en 1 bakje slagroom. De foto is niet zo fraai helaas.
