Zin in!
Ik wilde eens 'Thor's Hammer' (Mjölnir) bereiden op de bbq.
Wat een gevaarte en leuke ervaring was dit!
Deze Beef Hammer van z'n 4 kilo besteld bij the Meat Lovers.
Voor de geïnteresseerden: na schoonmaken bleef er ca. 3.7 kilo over (dit bleef stabiel tot na het roken).
Na bereiding (net voor het pullen) was ie ca. 2.7 kilo.
Het bot zelf had een gewicht van z'n 1.2 kilo
Het recept was op basis van basis van 'Best of BBQ Beef':
Nachtje in de rub, hierna de Beef Hammer gaar stoven in een soort Beef Bouillon.
Na bereiding werd het gepulled en op een (mini) tortilla met een Salsa Macha (een puree met o.a. chipotlepepers en amandelen)
De frisse toets kwam van simpele creme fraiche en van frisse guacamole.
Het resultaat was goed! Lekkere bereiding en de vele afwisselende smaken waren lekker.
Als side gepofte aardappelen met roomkaas en een honing glaze naar recept van Marcel (lekker zoet!)
https://www.nasqbbq.nl/gepofte-aardappel-met-bieslook-roomkaas/
Het toetje had ik ook van Marcel geleend: Bananenbootjes met chocolade, rum, roomboter en ijs.
https://www.bbq-nl.com/bbq-banaan/
Start:
Na schoonmaken
Gewicht na schoonmaken:
Nachtje in de rub (vliezen worden gebruikt voor de bouillon)
Shinen in de
Regelmatig sprayen
2e ronde: stoven
Vlees trekt zich terug en zakt.
Resultaat:
Gewicht voor het aansnijden
Smakelijk!
Hammer van binnen (Sappig!)
Bordje:
Toetje
Kluifbodje voor de hond
Ik wilde eens 'Thor's Hammer' (Mjölnir) bereiden op de bbq.
Wat een gevaarte en leuke ervaring was dit!
Deze Beef Hammer van z'n 4 kilo besteld bij the Meat Lovers.
Voor de geïnteresseerden: na schoonmaken bleef er ca. 3.7 kilo over (dit bleef stabiel tot na het roken).
Na bereiding (net voor het pullen) was ie ca. 2.7 kilo.
Het bot zelf had een gewicht van z'n 1.2 kilo

Het recept was op basis van basis van 'Best of BBQ Beef':
Nachtje in de rub, hierna de Beef Hammer gaar stoven in een soort Beef Bouillon.
Na bereiding werd het gepulled en op een (mini) tortilla met een Salsa Macha (een puree met o.a. chipotlepepers en amandelen)
De frisse toets kwam van simpele creme fraiche en van frisse guacamole.
Het resultaat was goed! Lekkere bereiding en de vele afwisselende smaken waren lekker.
Als side gepofte aardappelen met roomkaas en een honing glaze naar recept van Marcel (lekker zoet!)
https://www.nasqbbq.nl/gepofte-aardappel-met-bieslook-roomkaas/
Het toetje had ik ook van Marcel geleend: Bananenbootjes met chocolade, rum, roomboter en ijs.
https://www.bbq-nl.com/bbq-banaan/
Start:
Na schoonmaken
Gewicht na schoonmaken:
Nachtje in de rub (vliezen worden gebruikt voor de bouillon)
Shinen in de

Regelmatig sprayen
2e ronde: stoven
Vlees trekt zich terug en zakt.
Resultaat:
Gewicht voor het aansnijden
Smakelijk!
Hammer van binnen (Sappig!)
Bordje:
Toetje
Kluifbodje voor de hond