- Berichten
- 142
Eindelijk weer eens tijd gevonden om deel te nemen aan de foto wedstrijd. In het gerecht zitten een aantal componenten die ik nog niet eerder had gemaakt, een van de elementen die voor mij het koken leuk maken. De ingrediënten heb ik zelf samengesteld naar verschillende recepten op het internet.
Met kerst heb ik een hele ossenhaas gehaald en geportioneerd. Mooie black Angus in dit geval. Hiervan 2 tournedos uit de. vriezer gehaald en laten ontdooien.
Vervolgens de ponzu saus gemaakt met:
Eidooiers op een met olijfolie ingesmeerde lepel gedaan en de csg aangestoken met wat whisky/eiken mot een kwartiertje koud gerookt.
Radijs ingelegd in zoet zuur, paddestoelen gebrand met een gasbrander en in een marinade gelegd van ponzu, olijfolie en zoetzuur.
bbq aangestoken de prei gepoft en een skillet voorverwarmd. Toen deze warm was een klontje boter in skillet en de tournedos een halve minuut per kant gebakken.
Daarna snel terug koelen in de koeling. Soja boontjes 2 minuten gekookt en chips geknipt van zeewier blaadjes.
Toen kon het bordje worden opgemaakt. Geheel op smaak gebracht met een beetje zout. Op deze foto zag ik dat de ponzu saus nog ontbrak. Op de eidooier zit overigens wat furikake.
En bij deze het eindresultaat:
Qua smaak was het goud! De gepofte prei en de gerookte eidooier zorgde voor een lichte rook smaak. Het vlees had in theorie net zo goed in de pan gebakken kunnen worden maar ja, het was mooi weer en je houdt van bbqen of niet.
Bedankt voor het lezen en tot de volgende!
Met kerst heb ik een hele ossenhaas gehaald en geportioneerd. Mooie black Angus in dit geval. Hiervan 2 tournedos uit de. vriezer gehaald en laten ontdooien.
Vervolgens de ponzu saus gemaakt met:
- 50 ml. sake
- 50 ml. mirin
- 100 ml. water
- 100 ml. yuzusap (ik heb limoen gebruikt)
- 200 ml. Japanse sojasaus (tomasu)
- 100 ml. rijstazijn
- 1 stukje kombu
Eidooiers op een met olijfolie ingesmeerde lepel gedaan en de csg aangestoken met wat whisky/eiken mot een kwartiertje koud gerookt.
Radijs ingelegd in zoet zuur, paddestoelen gebrand met een gasbrander en in een marinade gelegd van ponzu, olijfolie en zoetzuur.
bbq aangestoken de prei gepoft en een skillet voorverwarmd. Toen deze warm was een klontje boter in skillet en de tournedos een halve minuut per kant gebakken.
Daarna snel terug koelen in de koeling. Soja boontjes 2 minuten gekookt en chips geknipt van zeewier blaadjes.
Toen kon het bordje worden opgemaakt. Geheel op smaak gebracht met een beetje zout. Op deze foto zag ik dat de ponzu saus nog ontbrak. Op de eidooier zit overigens wat furikake.
En bij deze het eindresultaat:
Qua smaak was het goud! De gepofte prei en de gerookte eidooier zorgde voor een lichte rook smaak. Het vlees had in theorie net zo goed in de pan gebakken kunnen worden maar ja, het was mooi weer en je houdt van bbqen of niet.
Bedankt voor het lezen en tot de volgende!