Beef en Steak

BCC eerste keer op kamado

 
 

Ericamado

Pitmaster
Berichten
646
Vandaag was het dan eindelijk zover: de klassieker BCC 😀

Afgelopen week al kippenbouten gemaakt op de kamado en daarbij voor de eerste keer een Noskos rub gebruikt. Aangezien dat hier bij iedereen goed in de smaak viel heb ik die vandaag ook weer gebruikt.

Vanochtend de maiskip er goed mee ingesmeerd.

BCC1.JPG


Daarna in de koelkast gezet tot vanmiddag en toen op een blikje Palm gezet.

BCC2.JPG


..... om het vervolgens zo in de kamado te zetten. Rechtstreeks op de deflector platen, want anders kon de deksel niet dicht.

BCC3.JPG


Na ongeveer 1,5 uur bij 200-220°C was de kerntemperatuur mooi lineair gestegen tot 74°C.

BCC4.JPG


Nu kon het brood erbij voor nog ±10min met de kip in een kleinere schaal, omdat het anders niet past samen.

BCC5.JPG


Van de kip is daarna vrijwel niets over gebleven, dus ook deze keer zal het iedereen weer goed hebben gesmaakt neem ik aan ;)
 
🐔gefeliciteerd
 
Lekker hoor!

Gefeliciteerd met je kippie. 🐔
 
nice. mooie chick

gefeliciteerd met je sticker
 
lekker kippetje! Gefeliciteerd met je tokkie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan