- Berichten
- 646
Vandaag was het dan eindelijk zover: de klassieker BCC
Afgelopen week al kippenbouten gemaakt op de kamado en daarbij voor de eerste keer een Noskos rub gebruikt. Aangezien dat hier bij iedereen goed in de smaak viel heb ik die vandaag ook weer gebruikt.
Vanochtend de maiskip er goed mee ingesmeerd.
Daarna in de koelkast gezet tot vanmiddag en toen op een blikje Palm gezet.
..... om het vervolgens zo in de kamado te zetten. Rechtstreeks op de deflector platen, want anders kon de deksel niet dicht.
Na ongeveer 1,5 uur bij 200-220°C was de kerntemperatuur mooi lineair gestegen tot 74°C.
Nu kon het brood erbij voor nog ±10min met de kip in een kleinere schaal, omdat het anders niet past samen.
Van de kip is daarna vrijwel niets over gebleven, dus ook deze keer zal het iedereen weer goed hebben gesmaakt neem ik aan
Afgelopen week al kippenbouten gemaakt op de kamado en daarbij voor de eerste keer een Noskos rub gebruikt. Aangezien dat hier bij iedereen goed in de smaak viel heb ik die vandaag ook weer gebruikt.
Vanochtend de maiskip er goed mee ingesmeerd.
Daarna in de koelkast gezet tot vanmiddag en toen op een blikje Palm gezet.
..... om het vervolgens zo in de kamado te zetten. Rechtstreeks op de deflector platen, want anders kon de deksel niet dicht.
Na ongeveer 1,5 uur bij 200-220°C was de kerntemperatuur mooi lineair gestegen tot 74°C.
Nu kon het brood erbij voor nog ±10min met de kip in een kleinere schaal, omdat het anders niet past samen.
Van de kip is daarna vrijwel niets over gebleven, dus ook deze keer zal het iedereen weer goed hebben gesmaakt neem ik aan