Hoi,
Ik heb een vraag: als ik nu vlees wil garen in twee zones omdat ik bv reversed sear wil toepassen is het dan realistisch dat ik bv de bbq opstook tot een temperatuur tot 200 graden? Eigenlijk is mijn vraag de 200 graden of hoger zit waarschijnlijk in de directe zone, maar is het bv. realistisch dat in de indirecte zone dan een temp is van 130 tot 150 of is die waarschijnlijk ook dan hoger? Dit vind ik moeilijk inschatten. Vaak begin ik laag en neem ik eigenlijk een kleine brikettenstarter zodat de temp op 100 a 120 zit en dan ga ik vervolgens briketten bijvoegen als ik hoog genoeg zit qua kerntemp en dan afgrillen. Maar dat geeft best vaak wel wat gedoe...
Ik vraag me dus af of ik het niet beter hoger stook en of de indirecte zone sowieso niet goed is dan om hem alsnog slow te laten gaan.
Ik heb een vraag: als ik nu vlees wil garen in twee zones omdat ik bv reversed sear wil toepassen is het dan realistisch dat ik bv de bbq opstook tot een temperatuur tot 200 graden? Eigenlijk is mijn vraag de 200 graden of hoger zit waarschijnlijk in de directe zone, maar is het bv. realistisch dat in de indirecte zone dan een temp is van 130 tot 150 of is die waarschijnlijk ook dan hoger? Dit vind ik moeilijk inschatten. Vaak begin ik laag en neem ik eigenlijk een kleine brikettenstarter zodat de temp op 100 a 120 zit en dan ga ik vervolgens briketten bijvoegen als ik hoog genoeg zit qua kerntemp en dan afgrillen. Maar dat geeft best vaak wel wat gedoe...
Ik vraag me dus af of ik het niet beter hoger stook en of de indirecte zone sowieso niet goed is dan om hem alsnog slow te laten gaan.