- Berichten
- 1.414
Na al heel wat BBQ boeken te hebben doorgelezen kwam in enige tijd geleden een recept voor BBQ saus tegen.
De titel was "de beste barbecue saus"
Die moest ik dus een keertje maken en proeven.
hieronder het volledige recept.
De lekkerste donker bier barbecuesaus.
2 eetlepels olijfolie
6 sjalot
6 tenen look
8 eetlepels tomatenpuree
750 cl bier, Lupulus bruin
2 dl tomatenketchup
8 eetlepels Worcester saus
4 eetlepels appel azijn
6 eetlepels licht bruine suiker
3 eetlepels luikse siroop (Siroop (stroop) van peren, appelen en dadels)
4 eetlepels zachte mosterd
1 eetlepel gemalen zwarte peper
Sjalot samen met de geperste look aanfruiten in de olijfolie.
Wanneer deze gaar zijn de rest van de ingrediënten in volgorde toevoegen.
20 minuten laten sudderen zodat de saus kan indikken.
Ik vind deze saus zeer lekker, minder zoet dan de meeste recepten.
Paste mooi bij mijn pikante rub op de PP.
Ik maak ze zeker nog, al heb ik wel een beetje voorraad nu.
Ik had hier meer dan een liter saus van.
Teveel dus voor vandaag alleen.
Heb het teveel aan saus in in kleine glazen potjes gedaan voor later.
Dat glas heb ik even in kokend water gesteriliseerd, dan de saus erin.
Deksel op de potjes en terug enkele minuten in het kokende water.
Zalig dat je die dekseltjes dan terug vacuüm hoort ploppen tijdens afkoelen.
Laatst bewerkt door een moderator: