- Berichten
- 7.164
Beste BBQ-Vrienden!
Vandaag tussen alle kerst-inkopen-drukte door lekker even een momentje voor mijzelf achter in de tuin... in weer en wind mocht er een mooie lunch gerechtje gebouwd worden. Ik besloot dat het een Rotterdamse Klassieker van Hans Worst mocht worden... de RotDog met een eigen versie van de biersaus op een bedje van andijvie. Dus aan de slag!
Begonnen met de biersaus omdat ik niet goed wist hoe lang het inkoken zou duren. Hans Worst is wat mysterieus met zijn receptuur - begrijp ik best, hij probeert dat spul aan het eind van de koopgoot in Rotjeknor in flessen te verkopen en is daar nogal succesvol mee - maar er gaat een IPA van Noordt in als basis.. Precies dat bier vond ik hier bij mijn bierwinkel in Leiden niet, maar wel een IPA met 4 hopsoorten, dat zal best gaan:
Dus in een pannetje met wat rietsuiker, jeneverbessen en flink wat peper en zout, inkoken die hap:
De rest van de spullen erbij pakken en mise en place:
Alleen de allerbeste kwaliteits ingredienten natuurlijk, dus èchte Cheddar van de mooiste smeltkwaliteit:
En mooie stevige verse andijvie van de groentejuwelier:
Toen de biersaus na een half uurtje mooi ingekookt was mochten de worsten even voor gegrild worden:
Toen die een mooi Maillard grill-streepje hadden mochten ze gewikkeld in de kaas met een rood pepertje het voor verwarmde (daardoor beter in te snijden) broodje in en mocht dat broodje vervolgens omwikkeld worden met ontbijtspek:
Om aansluiting te blijven houden met het (zelf gekozen) thema gauw nog een hoppige fleurige rakker open getrokken:
Dit was een schitterende West Coast IPA van X-Brewing. Fruity Madness vinden ze zelf. Ik vond het een erg lekker hoppig bitter bier dat prima bij een stevig vet broodje past. Een mooie combi bleek later:
De RotDog mocht lekker rondom kleur krijgen zodat het kaasje smolt en de buitenkant knapperig werd:
Ik had een mooie droom-foto gezien... maar in weer en wind (regen erbij, altijd gezellig) viel dat toch best een beetje tegen:
Vooral grappig om te zien hoe die lelijke groene kerel op dat blikje in de verdrukking kwam tussen bier, saus en broodjes worst. Best geinige kleurtjes zo bij elkaar met al dat groen en goud kleurige geweld. Ik was tevreden!
Gauw naar binnen om te smullen samen, hij was erg goed gelukt, die biersaus heb ik van de andijvie afgelikt!
Toen maakte ik nog een broodje voor Buurman Coen en die was eerlijk gezegd nog beter gelukt!
Als de druk van het foto-moment weg is gaat het altijd culinair nog iets beter... zal je net zien!
Smakelijk lieverds, tot de volgende, groeten uit de Foodporn Factory!
Vandaag tussen alle kerst-inkopen-drukte door lekker even een momentje voor mijzelf achter in de tuin... in weer en wind mocht er een mooie lunch gerechtje gebouwd worden. Ik besloot dat het een Rotterdamse Klassieker van Hans Worst mocht worden... de RotDog met een eigen versie van de biersaus op een bedje van andijvie. Dus aan de slag!
Begonnen met de biersaus omdat ik niet goed wist hoe lang het inkoken zou duren. Hans Worst is wat mysterieus met zijn receptuur - begrijp ik best, hij probeert dat spul aan het eind van de koopgoot in Rotjeknor in flessen te verkopen en is daar nogal succesvol mee - maar er gaat een IPA van Noordt in als basis.. Precies dat bier vond ik hier bij mijn bierwinkel in Leiden niet, maar wel een IPA met 4 hopsoorten, dat zal best gaan:
Dus in een pannetje met wat rietsuiker, jeneverbessen en flink wat peper en zout, inkoken die hap:
De rest van de spullen erbij pakken en mise en place:
Alleen de allerbeste kwaliteits ingredienten natuurlijk, dus èchte Cheddar van de mooiste smeltkwaliteit:
En mooie stevige verse andijvie van de groentejuwelier:
Toen de biersaus na een half uurtje mooi ingekookt was mochten de worsten even voor gegrild worden:
Toen die een mooi Maillard grill-streepje hadden mochten ze gewikkeld in de kaas met een rood pepertje het voor verwarmde (daardoor beter in te snijden) broodje in en mocht dat broodje vervolgens omwikkeld worden met ontbijtspek:
Om aansluiting te blijven houden met het (zelf gekozen) thema gauw nog een hoppige fleurige rakker open getrokken:
Dit was een schitterende West Coast IPA van X-Brewing. Fruity Madness vinden ze zelf. Ik vond het een erg lekker hoppig bitter bier dat prima bij een stevig vet broodje past. Een mooie combi bleek later:
De RotDog mocht lekker rondom kleur krijgen zodat het kaasje smolt en de buitenkant knapperig werd:
Ik had een mooie droom-foto gezien... maar in weer en wind (regen erbij, altijd gezellig) viel dat toch best een beetje tegen:
Vooral grappig om te zien hoe die lelijke groene kerel op dat blikje in de verdrukking kwam tussen bier, saus en broodjes worst. Best geinige kleurtjes zo bij elkaar met al dat groen en goud kleurige geweld. Ik was tevreden!
Gauw naar binnen om te smullen samen, hij was erg goed gelukt, die biersaus heb ik van de andijvie afgelikt!
Toen maakte ik nog een broodje voor Buurman Coen en die was eerlijk gezegd nog beter gelukt!
Als de druk van het foto-moment weg is gaat het altijd culinair nog iets beter... zal je net zien!
Smakelijk lieverds, tot de volgende, groeten uit de Foodporn Factory!