Beef en Steak

BBQ met bier. Pork belly burned ends

 

Xplosiv

Stoker
Berichten
363
We hadden nog een klein stukje buikspek liggen. Mijn vrouw vroeg al een tijdje wanneer ik dat eens ging klaar maken.

Omdat er bbq saus over de burned ends moet, wilde ik deze zelf maken en hier bier aan toevoegen zodat ik meteen ook met de fotowedstrijd kon meedoen.

20241214_135411.jpg


Na een recept gevonden te hebben kon ik aan het werk.

20241214_141737.jpg


Alles lekker een tijdje laten pruttelen.

20241214_163835.jpg

Na het afkoelen alles in een wekpot.

20241214_203051.jpg

Het buikspek in stukjes van 5cm snijden. Maar hoe groot is 5cm eigenlijk?

20241215_131345.jpg

De volgende dag tijd om ze op de BBQ te leggen. Ieder half uur nog even sprayen met het overgebleven bier.

20241215_153244.jpg

Tijd voor de boter en honing, dan weer afgedekt terug voor 2 uur.

20241215_173349(0).jpg

Nu tijd voor de saus, en weer even terug op de BBQ. Met frikadel burned ends.
20241215_174839.jpg


20241215_175517.jpg


En dan lekker op een bolletje.
Smaakte echt lekker.
 
Met frikan... :rolleyes:

Mooi spekkie hoor!
 
Lijkt me erg lekker.

Nog nooit met bier gemaakt.
 
Mooie smakelijke foto!
 
Terug
Bovenaan Onderaan